[IMG]http://img383.**************/img383/7997/hidomilli01hz0.jpg[/IMG] Avrupa Şampiyonası eleme grubunda deplasmanda Belcika'yı 78-63 yenerek gruptaki 2. macını da kazanan A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Turkoğlu mac kaybetmeden şampiyonaya grup lideri olarak gitmeyi hedeflediklerini ifade ederken macın yıldızlarından Ender Arslan gununde olduğunu soyledi. Belcika macını değerlendiren bazı oyuncuların acıklamaları basketbol federasyonunun internet sitesinde yayınlandı. Deplasmanda aldıkları galibiyetin onemli olduğunu, ozellikle Ender ve Ersan'ın cok iyi bir mac cıkardıklarını anlatan Hidayet, şunları kaydetti. "Takım oyunu oynuyoruz. Macın ilk dakikalarında oyunu koparamadık, ancak daha sonra acıldık. Belcika'nın direnc gostereceğini biliyorduk. Calışmalarımıza aynı şekilde devam ederek, Ukrayna karşısında beklemedikleri bir yenilgi alan Fransa'yı da mağlup etmek istiyoruz. Hic mac kaybetmeden Avrupa Şampiyonası'na grup lideri olarak gitmeyi planlıyoruz." ENDER: "GUNUMDEYDİM..." Belcika karşısında etkili bir performans ortaya koyarak macı 20 sayı ile tamamlayan Ender Arslan, ''Ben gunumdeydim, takım olarak da iyi mucadele ettik'' dedi. Ender'in macla ilgili değerlendirmeleri şoyle: "Karşılaşma boyunca iyi mucadele ettiğimi duşunuyorum. Ben gunumdeydim. Sahanın her yerinde takım olarak iyi mucadele ettik. Belki Belcika bizim ayarımızda değil, ama Ukrayna da Fransa'yı mağlup etmeyi başardı. Bu da gosteriyor ki her takım, bir diğerini yenebiliyor. Abdi İpekci Spor Salonu'nda oynayacağımız karşılaşmada, Fransa'yı da gecerek yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz." Milli basketbolculardan Kerem Tunceri ise gruptaki diğer rakiplerinden Fransa'nın Ukrayna'ya karşı kaybetmesinin Belcika macını daha da onemli hale getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Belcika karşısında zor bir deplasman macı oynadık. Fransa'nın Ukrayna'ya kaybetmesi, bizim acımızdan bu macı daha da onemli hale getirdi. Galip geldiğimiz icin mutluyuz. Şimdi Fransa, bizim karşımıza cok daha hırslı cıkacak. Son iki mactaki mucadelemizi, Fransa karşısında da ortaya koyarak bu macı da kazanmak istiyoruz. Zaman zaman maclarda sıkıntı yaşasak da her gecen gun daha iyiye gidiyoruz. Ozellikle Ersan'ın son 2 macta ortaya koyduğu performans hepimizi cok memnun ediyor." Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- ''Lider olarak gideceğiz!''
-
06-10-2019, 02:42:04