Sergio Lllull, Eurohoops TV’de Eurohoops’un sorularını yanıtladı. EuroLeague’in bugunu ve geleceği, Real Madrid’in Barcelona rekabeti, Final Four adayları ve NBA ilgisi hakkında konuştu. AdTech Ad By Nikos Varlas/ [email protected] Eurohoops TV, Avrupa’nın bir başka yıldız oyuncusunu ağırladı. Real Madrid’in lideri Sergio Llull’dan soz etmeye başlayacakken fazla tanıtmaya gerek yok. Soğukkanlılığı, keskin şutları ve dinamik yaratıcılığıyla 31 yaşında hala NBA’in dikkatini cekmeye devam eden Llull bircok konuda Eurohoops’un sorularını yanıtladı. Eurohoops‘a bircok konunun yanı sıra Houston Rockets’ın ilgisi hakkında da konuşan Llull bir kez daha gozunun Real’den başkasını gormediğini vurguladı. 31 yaşındaki yıldız ismin ozel demeclerinden satır başlarını okumak icin: “Barcelona’nın harika bir sezon gecirdiği acık. Son donemde bizi yenmeyi cozduler gibi gozukuyor. Bu yıl bizden cok eşleşme aldılar. Kupayı da aldılar. Ama cok uzun bir sezon bu. Barca’ya karşı oynamak her zaman ozeldir. Herkes oynamak isteri. Muhtemelen bir kez daha karşı karşıya geleceğiz, umarım lig finalinde ve umarım kazanacağız.” “Final Four hakkında bir ongoru yapmak kolay değil. Playoff’a aday bircok iyi takım var ve herkes herkesi yenebilir. Fenerbahce ve CSKA Moskova’nın kesin son dortte olacağını duşunuyorum. Real Madrid’in de Final Four’da olacağını duşunuyorum. Dorduncu takım Anadolu Efes veya Barcelona olacak.” “Evet, 2020-21 sezonunun 20 takımlı ve 38 maclı olacağı konuşuluyor. Herkes kendi cıkarları acısından duruma bakıyor ve bazen oyunculara, bence oyunun en onemli paydaşları, bu tur değişikliklerle ilgili hicbir şey sorulmuyor. Sanırız henuz 20 takımlı lig kesin olarak resmileşmedi, yani gelecek 20 takımlı bir EuroLeague kesin olarak olacak mı, bilmiyorum. Biz her zamanki gibi profesyonel kalmaya calışacağız.” “Bircok buyuk oyuncuya karşı oynadım ve iclerinden en zorlu beşini secmek kolay bir iş değil. Ama Juan Carlos Navarro’dan başlarım. Gercekten savunması en zor oyuncularından biri. Ayrıca, Spanoulis. Tony Parker milli takımda Fransa’nın karşısına cıktığımda beni cok zorlamıştı. Bircok oyuncu var. Bugun Sacramento’da oynayan Bogdanovic de harika bir oyuncu, cok iyi oynuyor. Bu beşliyi secerdim, cunku hepsinin karşısına savunmacı olarak cıktım, ne kadar zor olduğunu bizzat biliyorum.” Llull onunde hala NBA opsiyonu bulunması hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Bircok kez soyledim. Real Madrid’de cok mutluyum, burada olmak istiyorum. Taraftarları seviyorum, kulupte calışan insanları seviyorum, tek isteğim şampiyonluklar kazanmak, Kral Kupası icin mucadele etmek, EuroLeague ve ACB şampiyonluğu icin calışmak. Ben bunun icin mukemmel bir yerde olduğumu duşunuyorum, olmak istediğim yer burası.” Eurohoops.net/tr __________________