CSKA Moskova başkanı Andrei Vatutin, EuroLeague Yonetim Kurulu’nun gundem maddelerine dair acıklamalar yaptı. AdTech Ad By Eurohoops team/ [email protected] ECA Hissedarları Yonetim Kurulu uyeleri 3 Nisan Carşamba gunu Milano’da bir araya geldiler ve toplantıya CSKA Moskova’yı temsilen Andrey Vatutin ile başkan vekili Natalia Furaeva katıldılar. Toplantı sonrası takımın resmi sitesinden yapılan acıklamada toplantının ana gundem maddesinin ekonomik konular olduğu belirtildi. Vatutin, toplantı sonrası yaptığı acıklamada şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak farklı ekonomik gerceklikleri olan dokuz ulkeyi temsil eden takımlar arasındaki mali dengesizlik etkenleri arasında konuştuk. Tum kulupler icin uygun olacak ve uygulanabilecek şeffaf bir mali model arayışımız suruyor. Bu sezon EuroLeague takımlarının ortalama butcesi 25,8 milyon Euro değerindeydi. Yonetim Kurulu uyeleri de takım sahibinin takım butcesine maksimum %65 duzeyinde katkı yapmasını ongoren kısıtlamaları onayladı. Kulup, oyuncu ve koc maaşlarına soz konusu %65’lik orandan daha fazla harcayamaz. Bu da spor kulubunun diğer bileşenlerinin gelişimini destekleyecektir. İc sahalardaki VIP koltuklar zorunlu olacak ve mumkunse ikinci bir sıra da eklenecek. Formalardaki oyuncu numara ve isimlerinin tek tipleştirilmesi ve sakatlıklardan kacınmak icin parkelerdeki reklamların uygulanma yontemleri de dahil farklı konularda goruşmeler gercekleştirdik. Oyuncular Birliği’nin teklifleri de gundemdeydi ve bu tekliflerin coğu kulupler tarafından da destek gordu. Soz konusu teklifler toplu iş sozleşmesi kapsamına alınacak. Bir onemli değişiklik de 18 takımın yediden fazla cift maclı hafta oynamaması icin normal sezonun normalden daha erken başlayıp biraz daha gec bitmesi yonunde olabilir. Sezonun ilk macı 3 Ekim’de, Final Four ise 22-24 Mayıs tarihlerinde oynanabilir. Nihai kararlar Temmuz ayındaki EuroLeague Genel Kurulu’nda verilecektir.” Eurohoops.net/tr __________________