Memo'nun Fenerbahce mutluluğu
Basketbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Memo'nun Fenerbahce mutluluğu
-
06-10-2019, 02:36:45Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından UTAH Jazz'da forma giyen Turk oyuncu Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi'nde 2007-08 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahce Ulker'in şampiyonluğunun kendisini mutlu ettiğini soyledi. Daruşşafaka Spor Salonu'nda gercekleştirilen NBA Sınır Tanımayan Avrupa Yaz Kampı'na katılan ve antrenmanlar oncesi soruları yanıtlayan Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi'nin final macını izleme fırsatı bulduğunu belirterek, ''Diğer macları ABD'de olduğum icin izleme şansım olmadı. Ligde beklenen oldu ve Fenerbahce Ulker şampiyon oldu. Bir Fenerbahceli olarak şampiyonluk beni mutlu etti. Hem kadro genişliğiyle, hem oyuncu kalitesiyle şampiyonluğu hak ettiklerini duşunuyorum. Taraftarımızın da etkisi oldu'' dedi. Mehmet, Fenerbahce'nin cok geniş bir kadroya sahip olmasının yanı sıra tecrubeli bir antrenorun takımın başında bulunduğunu ifade ederek, ''Fenerbahce Ulker oyuncuları, antrenoru ve taraftarlarıyla cok iyi hava yakaladılar ve iki sene ust uste şampiyon oldular'' derken, NBA'e gitmeden onceki takımı Efes Pilsen ile Fenerbahce Ulker arasında bir tercih yapması gerektiğinde nasıl davranacağı sorusunu ise ''İkisi de farklı duygu. Efes Pilsen'de oynadım ve NBA'e gitmemdeki en buyuk basamaktı. Cok başarılı iki sezon gecirdim. Fenerbahce hem futbolda, hem basketbolda taraftarı olduğum bir takım. Sonucta her dalda taraftarı olduğum bir ekip. Ama ikisi de farklı bir duygu benim icin'' dedi. Milli oyuncu, donmesi halinde hangi takımda oynamayı isteyeceği yonundeki soruyu ise ''Hedefim kariyerimi NBA'de sonuclandırmak'' diye yanıtladı. -''EFES PİLSEN'İN DUŞUŞU YANLIŞ YABANCI TERCİHLERİNDEN''- Mehmet, eski takımı Efes Pilsen'in son donemde yaşadığı duşuş konusunda ise ''Efes Pilsen'in duşuş nedeni yanlış yabancı oyuncu tercihlerinden oldu'' dedi. Yaşanan duşuş sonrası lacivert-beyazlı kulubun eski antrenoru Ergin Ataman'ı takımın başına getirdiğini ifade eden yıldız oyuncu, ''Onlar da yeni bir takım kurmak isteyecekler. Yeni oyuncular gelecek. Zannediyorum onumuzdeki sezon şampiyon olmak isteyecekler. Eski Efes Pilsen gibi, Avrupa'da da belli bir aşamaya gelmeyi amaclayacaklar. Efes Pilsen her zaman Efes Pilsen. Her zaman altyapısından yetişen oyuncularla Turkiye'de ve Avrupa'da zirvede oynadığı gibi olacaklarını duşunuyorum. Efes Pilsen'in duşuş nedeni yanlış yabancı oyuncu tercihinden oldu. Başarı uzun sureyle aynı kadroyla gelir. Boyle bir hava ve jenerasyon yakalarsa, aynı ekibi tutup, havasını bulursa tekrar başarılı olur'' şeklinde konuştu. -''BEKO BASKETBOL LİGİ'NDE BİRAZ DAHA YATIRIM YAPILMALI''- Tecrubeli oyuncu, buyuk cekişmenin yaşandığı Beko Basketbol Ligi'nin biraz daha yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Ligde yer alan 3 buyukler dışında diğer takımların da yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Mehmet, ''Turk Telekom yatırım yapan takımlara katıldı. Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown cok iyi mucadele etti. Lige farklı bir renk geldi. Bundan sonraki yıllarda diğer takımlardan atak gelirse ve yatırım yaparlarsa daha zevkli bir lig izleriz'' dedi. -MİLLİ TAKIM KONUSU- Milli takımla ilgili goruşlerini acıklayan Mehmet, iyi bir hazırlık donemi gecirerek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini ifade etti. Milli takımda cok yetenekli ve kaliteli oyuncuların bulunduğunu kaydeden tecrubeli oyuncu, sahaya cıktıkları zaman sorumluluk almaları gerektiğini soyledi. Mehmet, milli takımın kulup takımı olmadığını vurgulayarak, ''O yuzden herkesin paylaşımcı olması gerekiyor. Sahaya cıktığınızda sadece galibiyeti duşunmek lazım. İstatistiği veya 'Ben cok top kullandım, o az kullandı' gibi duşunceler olmamalı. Milli takımımızda bu senelerce boyle. Paylaşımcı bir milli takımımız var. İnşallah bu boyle surer'' diye konuştu. NBA Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Yaz Kampı ile ilgili soruyu yanıtlayan Mehmet, ''Bu kamp benim acımdan cok onemli. 2002 yılında ABD'de draftlarda olduğum icin katılamamıştım. Genc sporcular icin cok iyi bir calışma donemi olacak. Bize gore daha şanslılar. NBA oyuncuları ve antrenorleri burada olacak. Beraber bir şeyler oğretmek istiyoruz. Biz de antrenor konumunda bir şeyler aktarmaya calışacağız. Hem bizim icin, hem de Turk basketbolu icin cok onemli bir olay. Bu olayın parcası olmaktan mutlu ve gururluyum'' dedi. NBA'deki sezonunu değerlendiren milli oyuncu, ''Sezon başında baş parmağımdan, belimden ve omzumdan sakatlıklar gecirdim. Yaklaşık 9 mac kacırdım. Antrenman yapamadım. Bu nedenle istediklerimi sahaya yansıtamıyordum. Tam olarak hazır değildim. Ancak ilk iki aydan sonra kendimi daha iyi hissettim. Sezon sonuna kadar her şey yolunda gitti. Sakatlık olmadı. Bundan dolayı daha fazla sure aldım. İstatistiklerim yukarılara cıktı. Sezon başını saymazsak iyi bir yıl gecirdim. Play-off'larda Los Angeles Lakers'a şanssız bir şekilde elendik'' diye konuştu. Finalde karşılaşacak Boston Celtics ve Los Angeles Lakers'ın şansı konusundaki soruyu yanıtlayan Mehmet, ''İki takım arasında cok buyuk fark yok. Boston Celtics'in ev sahibi olma avantajı bulunuyor. Los Angeles Lakers ise maca diri cıkacak. Şanslarının eşit olduğunu duşunuyorum'' diyerek sozlerini tamamladı. 05.06.2008 Kaynak : AA __________________