Fenerbahce Beko kaptanı Melih Mahmutoğlu, Fanatik’ten Gokhan German’ın sorularını yanıtladı. 29 yaşındaki guard, Fenerbahce‘nin yeni transferleri, gelecek sezon ve Dunya Kupası hakkında acıklamalarda bulundu. Melih Mahmutoğlu, yeni transferler hakkında şu yorumlarda bulundu: “Bu sene daha skorer ve daha yarıaıcı bir takım olacağız” diyen Melih, “Yeni oyuncuların neler yapabileceklerini, karakterlerini biliyoruz. De Colo ve Westermann alışma zorluğu cekmezler. Biri Jasikevicius’un, biri de Itoudis’in takımından geliyor. İkisi de Obradovic’in oyunculuğunu ve yardımcılığını yapmış antrenorler. Basketbol anlayışları Obradovic’e yakın. Williams da cok kaliteli bir oyuncu. İyi bir takım kurduğumuzu duşunuyorum.” Yaptığı flaş transferlerle dikkat ceken Barcelona hakkında ise: “Takımlar bizim gibi kadrolarını guclendiriyor. Herkes Barcelona’yı konuşuyor. Barcelona, cok kaliteli bir takım oldu. Ama onlar Barcelona ise biz de Fenerbahce’yiz. Kimin iyi olduğunu maclar oynandığı zaman goreceğiz” diye konuştu. Fenerbahce Beko’daki ortamdan da bahseden tecrubeli oyuncu şu ifadeleri kullandı: “Bunun yanısıra oyuncuların cok iyi karaktere sahip olduklarını gosteriyor. Bircok takımda buna rastlamak zor. Ozellikle bu seviyelerde, egoların olduğu, bir cok ust duzey oyuncunun bulunduğu takımlarda bu aile ortamını sağlamak kolay değil ama biz bunu sağladık.” Gectiğimiz sezona dair değerlendirmede bulunan Mahmutoğlu: “Anadolu Efes’in hakkını da yememek lazım. İyi bir takım kurdular. Butun sene cok iyi performans sergilediler. Biz tam takım olsak belki farklı olacaktı. Tabii ki etkilendik. Sezonun en onemli yerinde 4 oyuncumuzun bizimle olmaması ritmimizi bozdu. Yanlış anlaşılmasın. Efes şampiyonluğu hak etti. Bu kadroyla final serisinin sonuna kadar gelmek de kolay olmadı. Son mac nasıl hissettiğimizi ben biliyorum. Yorgunluktan yuruyecek halimiz yoktu. Ama sporun icinde sakatlıklar da var. Onemli olan istikrarlı bir şekilde yurumek. Biz 5 senedir Final-Four oynuyoruz. CSKA 17 yıldır orada ve son donemde 2 şampiyonluk kazandı. Onemli olan surekli oralarda bulunabilmek.” “Final-Four’un getirdiği bir gerginlik vardı. Orada taraftarımıza yapılan, taraftarımızın yaptığı soylenen şeyler vardı. Burada soylediklerimin arkasındayım. Ama olayları doğru analiz etmek icin geriye donmek de gerekiyor. Bunları gorursek ortamın neden bu kadar gerildiğini herkes daha iyi anlar. Final-Four’da seyircimize yapılan hareket olmasa, final serisi bu kadar gergin bir atmosferde oynanmazdı. Biz Galatasaray ile de final oynadık, bu kadar gerginlik olmadı. Demek ki bazı şeyler etki etti. Hic bir zaman kotu tezahuratı, taraftarın yaptığı taşkınlıkları savunmadım. Basın toplantısında macı konuşacaktım. Benden once bazı şeylerin konuşulduğunu oğrendim. Soru da gelince, o an ne hissediyorsam, ne duşunuyorsam onları soyledim. Soylediklerimden dolayı da pişmanlık duymuyorum. Belki sporcu olarak bu acıklamaları yapmamalıydım ama o gun hislerim oyleydi. Bu tip olaylar kimseye yaramıyor. Her sporcunun oyunu etkilenir. Seneye yine rakip olacağız. İnşallah yine iki Turk takımı da Final-Four oynar.” yorumlarında bulundu. Tecrubeli oyuncu, 2019 Dunya Kupası’nda hakkında ise şu acıklamalarda bulundu: “NBA’deki oyuncularımızın gelecek olması bizi guclu kılacak. Ersan İlyasova ve Cedi Osman cok iyi bir sezon gecirdi. Furkan Korkmaz da hazır olarak geliyor. Wilbekin de Maccabi’de iyi oynadı. Turkiye’deki oyuncular da hem ligde hem de Avrupa’da ciddi sureler aldı. Bu bizim icin avantaj. Zaten idmanlarda da bu durumun ne kadar faydalı olduğunu gozlemliyoruz.” “Her oyuncu Dunya Kupası’nda yer almak ister. Biz de burada olmayı hak ettik. Mutlu ve gururluyuz. Buyuk bir heyecan ve istekle Dunya Kupası’na hazırlanıyoruz. Orada da oncelikle gruptan cıkmak gerekiyor. Doğrucu olmak gerekiyor. ABD karşısında işimiz zor olacak. Biz Japonya ve Cek Cumhuriyeti’ni yenip ilk gruptan cıkmak istiyoruz. Sonrasını adım adım duşuneceğiz. Zorlu bir yoldan gidiyoruz ama bu zorlukların ustesinden gelecek bir takımız.” eurohoops
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Melih Mahmutoğlu: “Onlar Barcelona’ysa Biz de Fenerbahce’yiz!”