İniş cıkışlarla gecen bir sezonun ardından Zach LeDay, artık yeteneklerini Zalgiris Kaunas formasıyla sergileyebilecek. Olympiakos formasıyla gecen sezon Turkish Airlines EuroLeague’de boy gosteren 25 yaşındaki oyuncu, Zalgiris ile 1+1 yıllık sozleşme imzaladı. LeDay’in Zalgiris Kaunas kadrosunda yeni sezon oncesi son yabancı oyuncu transferi olacağı belirtildi. Profesyonel kariyerine Avrupa’da başlayan LeDay, daha oncesinde İsrail’de Hapoel Galil Gilboa forması giymişti. EuroLeague kariyerinde ilk kez Pire ekibinin formasını giyen LeDay, gecen sezonu Avrupa’da 9,7 sayı ve 4,0 ribaund ortalamaları ile gecmişti. LeDay, Yunanistan Ligi’nde ise 11,2 sayı, 4,8 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Tanıtım videosunda cok iştahlı olduğunu soyleyen LeDay, şu ifadeleri kullandı: “Rekabet icin, şampiyonluklar kazanmak, EuroLeague’de playofflara kalmak, Final Four’a yukselmek uzere vereceğimiz savaşlar icin cok iştahlı ve hazırım. Organizasyon ve program hakkında yalnızca harika şeyler duydum. Harika bir organizasyonda boylesi prestijli koclarla calışmak ve Kaunas şehrini gormek icin cok heyecanlıyım. Her macta bizi destekleyen taraftarımızı gormek, takım ve organizasyon icin her şeyimi vermek icin sabırsızlanıyorum!” eurohoops