Lazanya tarifi genellikle zor ve zahmetli bir tarif olarak bilinir. Ancak belirli ip uclarına dikkat edildiğinde evinizde pratik ve lezzetli lazanya pişirebilmeniz mumkun olacaktır. Coğumuzun Garfield cizgi filminden oğrendiği lazanyanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte sizlere lazanya tarifi:

Lazanya deyince hepinizin aklına Garfield geliyor değil mi? Belki de coğumuz lazanyayı Garfield cizgi filminden duymuşuzdur. Lazanya tarifi İtalyan mutfağına ozgu bir tariftir. Ozel bir bicimde hazırlanmış İtalyan makarnası olan lazanya tarifini en lezzetli haliyle evinizde hazırlayıp afiyetle yiyebileceksiniz.

Lazanya tarifini henuz denememiş olanlar icin işte lazanya tarifi:

Lazanya tarifi...

Malzemeler:

• 500 gram kıyma
• 1 paket lazanya
• 2 adet domates
• 2 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı domates ya da biber salcası
• 1 adet havuc
• 2 adet sivri biber
• Yarım su bardağı su
• Rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz, karabiber

Beşamel sos:

• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı sut
• Karabiber, tuz

Lazanya nasıl yapılır?

1. adım: Kıymayı yağ ile suyunu salıp cekene kadar kavurun. Uzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.

2. adım: Soğanlar da kavrulunca salca ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuc ve kup kup doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.

3. adım: Beşamel sosu hazırlamak icin tereyağını eritin, unu kokusu cıkana kadar kavurun. Un kavrulunca uzerine sut, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

4. adım: Fırın kabını ayciceği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve uzerine beşamel sosu surun.

5. adım: Sosun uzerine kıymalı harcınızı ekleyip uzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tum lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.

6. adım: Kalan beşamel sosu lazanyanızın uzerine dokun ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.