Fenerbahce Beko’nun İtalyan yıldızı Gigi Datome, ulke basınına kapsamlı bir roportaj verdi. AdTech Ad by M. Bahadır Akgun / [email protected] İtalya Milli Takımı’nın kaptanı ve Fenerbahce Beko’nun yıldız forveti Gigi Datome, La Gazzetta dello Sport’tan Vincenzo Di Schiavi ile geniş kapsamlı ve uzun bir roportaj gercekleştirdi. Yaz transfer doneminde Milano‘nun kendisine ulaştığını ve kendisinin de bundan oturu onur duyduğunu soyleyen Datome “Ancak ben Fenerbahce‘ye coktan soz vermiştim” ifadelerini kullandı. Takımdan ayrılarak NBA ekiplerinden New Orleans Pelicans ile sozleşme imzalayan Nicolo Melli‘nin ayrılığı ile ilgili ise şunları soyledi: “Cok yuksek bir basketbol aklına sahip bir oyuncuyu ve tamamen olgunlaşmış bir yeteneği kaybediyoruz. Fizik olarak cok kalıplı değil ama orada rahatlıkla başarılı olacaktır.” Fenerbahce ile bu yaz sozleşme yenilemiş olması konusuna da değinen Datome, “Obradovic ve Gherardini birlikte yola devam etme kararı alınca hemen kabul ettim. Nisan – Mayıs civarıydı. Milano da bana teklif yaptı ve onur duydum ama ben zaten Fenerbahce’ye soz vermiştim ve yaptığım secimden oturu cok mutluyum” şeklinde konuştu. Olimpia Milano’nun son donemde gittiği yeni yapılanma ile ilgili de konuşan Datome “Onemli değişiklikler yaptılar. Ettore Messina’nın gelişi de sağlam savunma yapacak bir takımla karşılaşacağımız anlamına geliyor. Milano ilgi cekici bir takım ancak onceki yıllarda da boyleydi. Kağıt uzerinde Barcelona da mucadele gosterilmesi gereken bir takım ve onemli bir transfer donemi gecirdikten sonra biz de zirvede kalmak icin savaşacağız” şeklinde konuştu. Milos Teodosic ve Sergio Rodriguez’in Cizme basketbolunun takımlarına imza atması sonrası İtalya basketbolunun bir sıcrama yapıp yapamayacağı konusunda ise Datome “Bunlar cok değerli isimler elbette ancak biraz az kalıyor. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar iki oyuncudan fazlası gerekiyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca gectiğimiz haftalarda İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Gianni Petrucci’nin Datome’yi kendisinin halefi olarak gostermesine ilişkin goruşu de sorulan yıldız oyuncu “Bu soru icin teşekkurler. Haftalardır takım arkadaşlarım benimle dalga geciyor. Hayır, başkanlık yapmayacağım. Petrucci’nin sozleri beni cok gururlandırdı ancak kafamda hicbiri belli olmasa da yapılacak cok şey var ama federasyon başkanlığı yapmayacağım kesin” dedi. Eurohoops.net/tr __________________