Bu yaz Fenerbahce Beko’ya katılan Leo Westermann, yaptığı bir acıklamada bu transferi kendisinin de beklemediğini dile getirmişti. Westermann, kendi iddiasına gore bu yaz Zalgiris Kaunas’tan ayrılık planları yapmıyordu ve bu ayrılığın gercekleşmesinin tek yolu da Avrupa’nın en iyi 2-3 takımından birinden teklif almasıydı. Nitekim Fenerbahce Beko devreye girdi ve Westermann, sarı-lacivertli ekiple anlaşmasının onunu acan sebebi kendi sozleriyle şoyle anlattı: “Cocukluğumdan beri Zeljko Obradovic icin oynama hayali kuruyorum.” Westermann, Litvanya basınından Donatas Urbonas ile bir roportaj gercekleştirdi ve bu konunun yanı sıra farklı hususlarda samimi acıklamalar yaptı. Ayrılık planları yapmadığını belirten Westermann, bu surpriz değişiklik sonrası eşi ile birlikte gidip Litvanya’daki evlerindeki eşyalarını İstanbul’a taşımışlar. Burada eski takım arkadaşlarıyla da bir araya gelen Westermann, Zalgiris‘te cok mutlu olduğunu şu sozlerle belirtti: “Evet basketboldan para kazanıyoruz ama bizim icin mutlu olmak cok onemli. Benim icin her gun salona gitmek, bu cocuklarla oynamak ve burada ailemle yaşamak gercekten guzeldi. Ben burada mutluydum.” Westermann, eski takım arkadaşlarıyla bir araya geldiği akşam yemeğini ise yuzunde bir gulumseme ile şoyle anlatıyor: “Paulius (Jankunas), artık duşman olduğuma, dostları olmadığıma dair bir şaka yaptı. Ama benim adıma mutlular. Onları ozleyeceğim, onlar da beni ozleyecek. Kalbimde hep ozel bir yerleri olacak guzel dostlarım oldular.” Urbonas’a gore yaz donemi gelirken takımdan ayrılmayı planlamayan Westermann’ın aklında 30 Haziran gunune kadar bekleyip Zalgiris ile opsiyonunun devreye girmesi vardı. Bu surecte bazı teklifler de alan Westermann icin yapılan o teklifler Zalgiris icin mali anlamda cazip olmadığı gibi Westermann’ın da istediği duzeyde takımlar değildi. Westermann o surecten şoyle soz ediyor: “Zalgiris’i yalnızca 2-3 ust duzey takım icin bırakabilirdim. Benim gozumde Zalgiris şu an şuphesiz Avrupa’nın en iyi 8 takımından biri, belki daha da fazlası. Yani burayı bırakmak icin cok az secenek olabilirdi…” Sonra devreye Zeljko Obradovic faktoru ile Fenerbahce girmiş: “Gercekten Kaunas’ta kalacağımı sanıyordum. Ayrılık planım yoktu. Ancak yaz doneminde teklif gelince bir karar vermem lazımdı. Artık Fenerbahceliyim. Litvanyalı gazeteci tarafından “Avrupa basketbolunun Gregg Popovich’i” şeklinde anılan Obradovic ile ilgili ise şunları soyluyor Westermann: Obradovic, Avrupa’da cocukluğumdan beri oynamanın ve birlikte antrenman yapmanın hayallerini kurduğum tek koc. Onun takımında oynadığınız zaman EuroLeague’i kazanma ve ust duzey bir takımda oynama konusunda en iyi şansa sahip olduğunuzu hep bilirsiniz.” eurohoops