Bayern Munih genel menajeri Marko Pesic, kulubun resmi internet sitesinin sorularını yanıtladı. Marko, maclardan birinde 20 tane sakız ciğnediğin ve cok fazla su ictiğin goruldu. Alba Berlin serisinde kac paket sakız ciğnedin ve kac litre su ictin? “4 veya 5 tane yarım litre su ictim. Ciğnediğim sakızları ise saymadım. Burada calışmaya başladığımda Uli Hoeness neden bench’te oturmadığımı sormuştu. Ben de ‘oturabilirim ancak yardım edebileceğimden daha fazlasını yapacağım.’ cevabını vermiştim. Sadece biraz fazla huzursuzum.” 2018’de cifte şampiyonluk, 2019’da şampiyonluk kazandınız. Bayern Munih’in Alman basketbolunda yeni bir guc olduğundan soz edebilir miyiz? “Muhtemelen kotu bir cevap olacak ancak bunu pek onemsemiyorum. Ne yapabileceğimizle ilgileniyorum. Gelişimimiz kendi ellerimizde. Kendi acabileceğimiz tum kapıları actık. Alman basketbolunda yeni guc biz miyiz? Şu anda evet. Burada kalacak mıyız? Hedefimiz ve zorunluluğumuz bu. Uzun sureli başarılı olabilmek icin perde arkasında calışan genc bir ekibimiz var. Başarı sadece sahada alınan sonuclarla tanımlanmamalıdır.” Futbol takımı yedi senedir ust uste şampiyon oluyor. “Nasıl” gibi sorular aslında sıkıntılıdır. Bu aynı zamanda basketbol icin de gecerli midir? “Hayır, biz buyuk bir kulubun parcasıyız ve sinirlenmemeliyiz. Ayrıca cok yuksek standartlarımız var. Futbol takımı kadar buyuk bir gecmişimiz olmadığını asla unutmamalısınız. Gelişiriz ve cabuk geliştiririz. Futbol takımının her yonunden inanılmaz şeyler oğrenebiliriz.” Kupasız gecen bir yıl futbol takımı icin başarısız sayılır. Bu durum basketbol icin de aynı mı? “Onemli olan bir kupa kazanamadığınızda tum gelişmeyi sorgulamanızdır. Her yıl şampiyonluk kazanacağımızı farz ediyorum – cocukluğumdan beri bu rekabetin icinde yer aldım – Ama tabii ki bunun hicbir garantisi yok.” Gelecek sezon play-off’lara kalacak mısınız? “Gelecek sezon nerede olacağımızı bilmiyorum. EuroLeague’de şu ana kadar yapılmış muhteşem transferlere bakarsanız bunu garanti edemezsiniz; ama şunu garanti edebilirim ki en iyi sonucu alacağız. Bir veya iki yıl sursun, sorun değil. Sadece surdurebilir olması gerekiyor. Gectiğimiz gunlerde Jordi Bertomeu diğer kuluplerin Munih’e bakması gerektiğini cunku ornek bir yapı kurduklarını soyledi. Benim icin boyle bir acıklama şampiyonluk kadar değerlidir.” Bayern Munih en iyi oyuncuları getirmek icin ne yapıyor? “Her yeni gelen oyuncunun cok kısa bir sure icinde kendi evindeymiş gibi hissetmesi tesaduf değil. Gectiğimiz sezon Derrick Williams NBA’den geldi ve on gun sonra Alex King şoyle dedi: ‘Vay be, yıllardır buradaymış gibi.’ Şimdi aslında Greg Monroe ve diğerlerini kazandık. Sporda aslında aile hakkında konuşmak boş bir tabirdir; ancak sekiz yıl once iyi bir şekilde bu projeye dahil oldu ve bu zeminden başlayan bir şey. Bizim mantalitemiz Alba Berlin’in aslında beş oyuncuya karşı değil, hepimize karşı oynamasıdır. Elbette oyuncular farklı nedenlerle ayrılabilir. Devin Booker’ın 3 sene sonunda ayrılması gibi; ancak herkesin boğazında bir yumru olur.” İnterethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Pesic: “Futbol Takımımızdan Oğreneceğimiz Cok Şey Var”
-
06-10-2019, 01:53:13