Tarihin en heyecanlı sezonlarından birinin yaşanması beklenen EuroLeague’in başlamasına sayılı gunler kaldı. Bircok ust duzey yetenek yeni sezonda turnuvada yer alacak. Ust seviye demişken EuroLeague koclarının katkılarını konuşmadan gecmek olmaz. Tek tıkla ulaşabileceğiniz EuroLeague Baş Antrenorler Toplantısı’nda da bu durum ortadaydı. EuroLeague Baş Antrenorler Birliği Başkanı Zeljko Obradovic de durumdan bir hayli memnun. Obradovic, kocların 36 farklı ulkeden Badalona’ya gelmesi konusunda oldukca keyifliydi: “Bu toplantımıza katılan koc sayısından dolayı oldukca mutluyum. 36 farklı ulke inanılmaz bir rakam. Bu da onların EuroLeague koclarına guvendiklerini ve dunyanın farklı yerlerinden buraya seyahat ettiklerini gosteriyor. Bence bu kadar kısa surede muhteşem bir toplantı duzenledik ve bunun icin yonetici direktorumuz Goran Sasic başta olmak uzere herkese teşekkur ederim. Koc Messina, Pablo Laso, Xavi Pascual, Sarunas Jasikevicius ve benim burada olduğumu duşunursek her şey hakkında acık bir şekilde konuştuğumuzu ve oyuncularımızla neler yaptığımızı anlattığımızı soyleyebilirim. Bence bu yuzden katılan tum koclar icin faydalı bir toplantı oldu. Biz gelecekte her şeyi daha iyi yapmak istiyoruz ve bu yuzden onların geri donuşlerini ve yorumlarını da bekliyoruz. Bu şekilde calışmamız gerekiyor.“ Kocların yaptığı bu toplantı gelecek yaz Turkiye’de duzenlenecek. Obradovic bu durumu şoyle acıklıyor: “Bu toplantımızı her yıl farklı bir ulkede duzenlemek istiyoruz. Bu toplantı gelecek yıl Turkiye’de yapılacak gibi duruyor. Daha cok kocun buna katılmasını sağlamak istiyoruz ve ben de bir şeyden mutlu oluyorum. Katılan koclar izleyici değil katılımcı olurlarsa ben mutlu oluyorum. Eğer soruları varsa, bizimle konuşurlarsa, bize fikirlerini soylerlerse bu bu toplantı icin olabilecek en iyi şey olur.” Obradovic, bu toplantıların kocların EuroLeague’i geliştiren ana etmenlerden birisi olduğunu gosterdiğini duşunuyor: “Cok mutluyum cunku kurduğumuz ilişkiler ve gorduğumuz saygı gercekten cok ozel. Bu şekilde calışmaya devam etmeliyiz ve EuroLeague’deki herkes bizim onlarla aynı sayfada olduğumuzu bilmeli. Takım sahipleri, EuroLeague calışanları, Oyuncular Birliği, hakemler ve koclardan bahsediyorum. Bu organizasyonu daha iyi yapabilmek icin beraber calışmak zorundayız“. Tabii ki bu ilişki sahada değil aynı zamanda yemek masalarında da kuruluyor. Oyle ki EuroLeague ve EuroCup kocları, Barcelona’daki geleneksel toplantılarının ardından bir yemekte bir araya geliyorlar. Nitekim EuroLeague Koclar Toplantısı’nın ardından Obradovic’in onderliğinde iki yemek organizasyonu da yapıldı. Bu yemeklerin birinde sadece EuroLeague kocları vardı ve daha az resmi bir ortamda gercekleşti. Yemeğin ev sahipliğini yapan Obradovic de bunun sadece bir başlangıc olduğunu soyledi: “Bunu yapmalıyız ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Bence bu herkesin birbirini yakından tanıması ve yeni insanlarla tanışması icin mukemmel bir fırsat. İnsanlarla tanışmaktan dolayı oldukca mutluyum ve farklı goruşler dinleyebilme imkanım oldu. Bu insanlar bize yardım edebilir ve biz de onlara yardım edebiliriz. EuroLeageu koclarının da hep beraber olması bizim icin de buyuk bir keyif oldu.“ eurohoops
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Zeljko Obradovic: “EuroLeague Koclar Toplantısı Gelecek Yıl Turkiye’de Olacak”