Olimpia Milano ile Turkish Airlines EuroLeague’e ve başantrenorluk kariyerine geri donen Ettore Messina, takımının antrenmanlarına başladığı bugunlerde basın mensupları ile bir araya geldi. Baş antrenorluk yapmayı ozlediğini ve San Antonio Spurs‘ten boyle ayrıldığını soyleyen Messina “Baş antrenorluk yapmayı ozledim. Ozellikle de gecen sezon. (Gregg) Popovich bunu biliyordu, ona soyledim. Kendi takımımın, ekibimin olmasını ozledim ve en iyinin yanında kalarak oğrendiğim şeyleri benim takımım ve ekibimde de yapmaya calışmak istiyorum. Bunları kopyalayamazsınız tabii ki. Pop, her gun bilgi kaynağı oldu. Umarım bu beş sezonda bir şeyler oğrenebilmişimdir. O da ‘Az olsun, oz olsun’ der. Bircok kişi Popovich’in sezon icerisinde rakipleri az izlediğine inanmıyor ama bu doğru. O kendi takımına odaklanıyor. Burada ben ust duzey bir ekibe sahip olduğum icin şanslıyım” şeklinde konuştu. Gigi Datome‘nin isminin Olimpia Milano ile anılmasıyla ilgili de konuşan Messina, Emiliano Carchia’ya gore şunları soyledi: “Kadromuza eklemeyi duşunduğumuz ilk oyuncu Gigi Datome‘ydi. Yalnızca teknik sebeplerden de değil… Ancak Fenerbahce ile kontratı vardı ve hem Obradovic hem de Gherardini’ye soz vermişti.” Takımdan ayrılan Mike James ve James Nunnally ile ilgili goruşlerini de aktaran Messina “James ve Nunnally harika oyuncular. Gittikleri takımlarda iyi oynayacaklarına eminim. Bize karşı oynarlarsa 40 sayı atmaya calışacaklar ancak ben elimde tam olarak ihtiyacımız olan oyuncular Chacho ve Mack olduğu icin mutluyum. CSKA donemimde de Mack’i almaya calışmıştım” dedi. Messina, Alessandro Gentile’nin geri donuş ihtimaliyle ilgili soruyu ise “Kadromuz dolu” şeklinde yanıtladı. eurohoops
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Messina: “Almayı Duşunduğumuz İlk Oyuncu Datome’ydi”