Ebruli Donut Tarifi İcin Malzemeler
1 su bardağı ılık sut
1 yumurta (oda ısısında olmalı)
1 paket vanilya (olmasada olur)
4 su bardağı un
Yarım cay bardağı şeker
Yarım cay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım yaş maya (ben toz maya kullandım)

Kızartmak icin :
Sıvı yağ

Uzerini icin :
200 gram bitter cikolata
200 gram beyaz cikolata

Ebruli Donut Tarifi Yapılışı

Yoğuracağınız kaba, İlk once ılık sut ve mayayı sonra şekeri koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın ve mayanın aktifleşmesi icin 5 dakika bekleyin.

5 dakika sonra eritilmiş tereyağını vanilyayı yumurtayı birde bir fiske tuz ekleyip tekrar karıştırın.

Unu eleyerek yavaş yavaş katın.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ben tam 4 su bardağı kullandım ama bardağa gore değişir size tavsiyem 4 bardaktan sonrasını kontrollu koyun.

Hamurunuzun uzerini strec filmi ile ortun ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlenmiş hamuru merdaneyle acın (cok ince olmasın) ve isteğe gore bardak veya orta boy kapak yardımıyla bastırarak yuvarlaklar elde edin. Yuvarlakların ortaları icin daha kucuk bir kapak ile tekrar yuvarlaklar yapıp ici boş halkalar elde edin.

Bir tepsinin ustune yağlı kağıt koyun uzerine de halkaları yerleştirin uzerini tekrar başka bir yağlı kağıtla ortun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

Geniş derin bir tavaya yağ koyup iyice ısınmasını bekleyin. Şekerli bir hamur olduğu icin cok cabuk kızaracaklar hızlı olmanız gerek.

Birde halkaların ortasını yapmak icin şişe kapağıyla kestiğiniz kucuk kucuk yuvarlakları da kızartın.

~ Kucuk oldukları icin cocuklar cok seviyor 🤗
Alttaki bir tane fotoğrafta kucuk eller goreceksiniz o eller fotoğraf cekmeme bile fırsat bırakmayan kızarttığım kucuk yuvarlakları lokma gibi midesine indiren kucuk kardeşim, o yuzden o kucuk yuvarlakları fotoğrafa cekemedim ☺️~

Son olarak tum donut’lar kızardıktan sonra cikolataları “benmari” usulu eritip istediğiniz gibi susleyin.

🎀İsmim Ebru olduğu icin bana ozel olsun diye bugun sizlerle ebruli donut’larımı paylaştım umarım beğenirsiniz. 🎀

🍩Şimdiden afiyet bal şeker olsun size🤗