Fenerbahce Beko İdari Menajeri Cenk Renda, Tivibu Spor’a verdiği roportajda takımın yeni transferleri hakkında acıklamalarda bulundu: “Nando De Colo, cok buyuk bir transfer. Yılın transferi. Kulubumuzun ve ulkemizin ekonomik zorluklarına rağmen sayın başkanımız Ali Koc, şube sorumlumuz Semih Ozsoy ve butun yonetim kurulunun katkılarıyla Avrupa’daki başarılarımızın devamını surdurebilecek kadro kuruldu. Yonetim tarafı bu işi yaparken bu tarafta da koc Obradovic ve genel menajerimiz Gherardini’yi yabana atmamak gerekiyor. Onlar da bu transferlerin Fenerbahce Beko’ya gelmesinde buyuk emek sarf ettiler. Onların isimleri ve kişilikleri olmasaydı bu oyuncular gelmezdi. Bu oyuncular, onlara guvenerek geldiler. Hic kimsenin yıllar once hayal etmediği transferler bunlar. Nando De Colo MVP olmuş bir oyuncu. Butun Dunya ve Avrupa, onun ne kadar iyi bir basketbolcu olduğunu, sporcu olduğunu, profesyonel olduğunu biliyor. Kazandığı başarılar da ortada. Obradovic‘in de istediği bir oyuncuydu ve bizim de takibimizdeydi. Derrick Williams, butun takımların transfer listesinin başındaydı. Saydığım faktorler nedeniyle o da bizi tercih etti. Sert dort numara eksiğimizi karşılayacak bir oyuncu. Transfer olduğunda muthiş bir ses getirdi. Westermann bizim ilk transferimizdi. Westermann’ı ben cok beğenirim. İyi basketbol oynar ve tam bir takım oyuncusudur. Cok uzun boylu ve oynadığı mevkide rakiplerin zorlanabileceği bir oyuncu. Bu formayla başarılı olmayı cok istiyor. Cok iyi bir karakter, bu yuzden cok şanslıyız. Bence o da De Colo ve Derrick Williams kadar ses getiren bir transfer. Her takımın isteyeceği bir oyuncu. Berkay Candan son 3-4 sezondur iyi bir performans sergiliyor. Burası onun evi ve kulup yapısını biliyor. Bizleri tanıyor, cok yabancılık cekmeyecektir. Başarılı olacağına inanıyorum.” EUROHOOPS
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- “Obradovic ile Gherardini’nin İsimleri ve Kişilikleri Olmasa Bu Oyuncular Gelmezdi”