Efes Pilsen'i calıştırdığı 5 senede 4 kez Turkiye Ligi şampiyonluğuna taşıyan coach Oktay Mahmuti, Real Madrid'in teklifine rağmen lacivert-beyazlılarda kaldı. Gelecek sezon takımın başına Mahmuti'yi getirmek isteyen İspanyollar, İstanbul'a kadar gelip Efes Pilsenli idarecilerle masaya oturdu. Hatta sozleşmenin iptali icin Efes Pilsen'e bonservis bedeli bile onerdi. Ancak Mahmuti Efes'te kaldı. Peki olaylar nasıl gelişti? Mahmuti herşeyi SABAH'a anlattı: "Beni daha once İspanya'dan TAU Ceramica da istemişti. Hatta kimsenin bilmediği bir takım daha vardı; İtalyan Lottomatica Roma... Roma'nın teklifi cok ciddiydi. Ancak benden sure istediler. Ben de kendilerine 'Ya şimdi olur, ya da olmaz. Cunku Efes'le yeni sezon planı yaptıktan sonra bir yere gitmem' dedim. Nitekim olmadı ve ben Efes Pilsen ile planlarımı yaptım. Bazı transferleri bile gercekleştirdik. Tam bu sırada Real Madrid'in teklifi geldi. Ama dediğim gibi Efes ile yeni sezon planlarını yapmıştık. Kulubumle konuştum ve devam kararı aldım." __________________