Anadolu Efes‘in Birleşik Amerikalı yıldızı Bryant Dunston, takımının medya gununde Eurohoops’a ozel acıklamalarda bulundu. Dunston‘ın roportajı huzurlarınızda… – Bryant, sen şimdiden Anadolu Efes‘in efsanevi oyuncuları arasında yerini aldın. Bu yaz kontratını da uzattın. Bize biraz bu surecten bahseder misin? – Gecen sezon icerisinde iyi oynuyorduk ve ozel bir şeyler yapabileceğimizi biliyordum. Ben de herkesin takımda kalacağı bir ortamda, burada bir şey inşa etmeye başlamak istiyordum. Genelde takımlar kazanıyor ediyor, sonra ertesi sezon duşuş yaşıyorlar cunku cok oyuncu değişiyor. Bence istikrarda en onemli nokta aynı parcalara sahip olmak. Takım kimyası icin o kadar calışmamıza gerek yok artık. Takımdakilerin sistemi oğrenmesi konusunda endişe duymamıza gerek yok. Elbette takımı guclendirmek icin bazı değişiklikler yapmanız lazım. Yeni oyuncularımız var sonucta. Ama cekirdeği, butun takımı değiştirmenize gerek yok. Cunku gecen sezon iyiydik ve benim icin kişisel olarak da iyi bir sezondu. – Gecen sezon EuroLeague’i kasıp kavurdunuz. Bu sene sizi diğer takımlardan ne ayıracak? – Dediğim gibi kimya. Bence kimyamız gercekten iyi. Şu ana kadar bu sezon savunmamız gecen sezon hatırladığıma gore cok daha iyi. Gecen sezon savunmada iniş cıkışlar yaşıyorduk. Ancak şu ana kadar daha istikrarlıyız. Takımdakiler fedakarlık yapıyor. Kazanmak icin ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu da deneyimle oturuyor. Bu sene gercekten konforlu bir durum bu. – Bu yıl NBA’den EuroLeague’e bircok oyuncu geldi. Sence bunun arkasında sebep nedir? – Bence her yıl basketbol dunyasına daha iyi oyuncular geliyor. Artık organizasyonlar daha iyi, oyuncular iyiye gidiyor, oyuncular yaş alıyor, bazı insanlar değişiyor. Ayrıca bir de EuroLeague’in de ust duzey olduğunu fark ediyorlar. Buraya iyi oyuncular geliyor. Umarım tum EuroLeague icin guzel olur ve buradaki oyunumuz da gelişir. – EuroLeague’e bu sezon iki takım daha katılıyor. Yani 34 mac oynayacaksınız normal sezonda. Bu sayı BSL ile birlikte artıyor. Seyahatler, antrenmanlar… Sence EuroLeague programı, olması gerekenden daha mı yoğun? – Hayır, bence EuroLeague yonetimi ve Oyuncular Birliği, oyuncuların dinlenebilmesi icin guzel bir strateji konusunda anlaştı. Cok fazla arka arkaya mac oynamayacağız. Guzel bir sistemimiz var şu an ve bu zamanla daha da iyiye gidecektir. Ancak şu anda bence keyifli. – Gecen sezonu BSL’de şampiyon, EuroLeague’de ikinci bitirdiniz. Geri donup bakınca Vitoria’daki finalde neden kaybettiğinizi duşunuyorsun? – Bilmiyorum aslında. Bence macın başında belki biraz gergindik. Sonucta orası en buyuk seviye artık. Şampiyonluk macı… Gergin başladık ama mac ilerledikce kendimize guvendik. O arada da bazı oyuncuları cok iyi oynadı ve bizim sokamadığımız şutları soktular. Buna cok karşılık veremedik ama “keşke geri dondurebilsek” dediğimiz anlar var mesela. Ama yeniden o fırsatı yakalarsak bu kez daha farklı olacağız bence. – Sen uzun suredir EuroLeague’de oynuyorsun. Sence bu sezon şu ana kadarki en cekişmeli sezon mu olacak? – Başlangıcta bilemiyorsunuz. Kağıt uzerinde oyle gozukuyor. Yetenek seviyesi arttı. Daha fazla takım var… Zorlu bir sezon olacak. Ancak takım olarak ne kadar cok calıştığımızı biliyorum. Bence başarılı olacağız. – 2,5 yıldır Ergin Ataman ile calışıyorsunuz. Onu diğer koclardan ayıran şey nedir? – Eşsiz bir kocluk tarzı var. Muhtemelen dışarıdan gozuktuğunden daha cok oyuncuya odaklı bir koc. Oyuncularının sahada yeteneklerini gosterip yapabileceklerini dikte etmelerine musaade ediyor. Savunma yaptığınız surece hucumda istediğinizi yapma fırsatınız oluyor. Ayrıca herkese guveniyor. Kimseye kotu şut attığı icin kızmıyor. Bazen kotu şut atsak bile… “Şut atabiliyorsanız, kendinize guveniyorsanız atın” diyor. Basında da olduğu gibi hep “Kazanacağız” diyor. Kaybedeceğine inanmıyor. Bu da guzel. Bizi de buna inandırıyor. Biz de boyle oynuyoruz. – Bu sezon kişisel olarak ne başarmak istiyorsun? Bir suredir Yılın Savunmacısı da secilmiyorsun… – Sadece kazanmak istiyorum. EuroLeague sezonunun sonunda “Kazandık” diyen takımda, Avrupa’nın en iyi takımında olmak istiyorum. Bu bana yeter. eurohoops