Anadolu Efes‘in Birleşik Amerikalı yeni transferi Chris Singleton, takımının medya gununde Eurohoops’a ozel acıklamalarda bulundu. Singleton’ın roportajı huzurlarınızda… – Sen Barcelona ile ilk anlaştığında herkes Barcelona’nın uzun suredir aradığı profildeki oyuncuyu bulduğunu duşunmuştu. Orada senin icin yanlış giden bir şeyler mi oldu? – Ne yanlış gitti? Sanırım kazanamadık. İstediğimiz kadar kazanamadık. Bence… Evet, bunu soyleyebiliriz. İstediğimiz kadar kazanamadık. Ust uste iki yıl kupayı kazandık ama playofflarda dorduncu macı kaybettik. İspanya Ligi’ni de kazanamadık. Sonra beşinci macı da burada kaybettik. Ama bence bir yıl, iki yıl ve neticede uc yıl once bulundukları noktaya donmek iyi bir gecişti. O donemde benim oynadığım Lokomotiv Kuban’a kaybetmişlerdi. Umarım toparlamışlardır ama artık orası benim takımım değil. Ben artık Anadolu Efes‘in oyuncusuyum. – Gorece gec imzaladın. Benim icin bu biraz şaşırtıcı oldu. Neden bir takımla bu kadar gec imzalamak istedin? – Bekliyordum. Ailevi durumlarım da vardı. Avrupa’da değildim o yuzden. Ailemle birlikte olmak istedim cunku buraya gelince onları goremiyordum. Sezon giriyor devreye vesaire. Ailemle vakit gecirmek istedim. Anadolu Efes de ilgisini devam ettirdi. Birkac takım vardı beni isteyen. Ben de beklemek istedim. Anadolu Efes ve koc Ataman ilgisini surdurdu. Onunla konuşunca ilgimizin karşılıklı olduğunu gordum. Adrien Moerman durumu vardı bir de. Sakatlıklar falan oldu. Onlar hep ilgisini surdurdu, hep beni istedi. Neticede ben de kararımı boyle verdim. – Koc Ataman’dan konu acılmışken… Kendisi uzun suredir seni kadrosunda gormek istiyordu. Onunla cok vakit geciremedin gerci ama bu kısa surede onunla ilgili bize neler soyleyebilirsin? – Tutkulu olduğunu biliyorum. O kazanmak istiyor… Bunu gorebiliyorsunuz. Basketbol oynatmak istiyor. Bir arada olmamızı istiyor. “Kaybedersek kaybederiz ama iyi oynayacağız, takım olarak oynayacağız” diyor. Bu kadar. – İstanbul’da yaşamak nasıl bir his şu ana kadar? – Dediğin gibi daha cok zaman olmadı. Hırvatistan’dan doneli 3-4 gun oldu. Ben burada 5 gundur falan bulunuyorum. O yuzden… Guzel. Daire bakmaya başladık. Her şey guzel. Herkes bizi kucaklıyor. Taraftarlar, kulup, bu takım… Ozel bir yıl daha olabilir. – Bu yıl NBA’den EuroLeague’e bircok oyuncu geldi. Sence bunun arkasında sebep nedir? – Bence buraya gelen oyuncular ya ust duzey olamadılar ya da gercek yeteneklerini gosteremediler orada. Bu yuzden buraya geldiler. Bence bir farklılık da istediler. İple cekiyorum. Cok cekişmeli bir sezon olacak EuroLeague’de. Ozellikle şimdi iki takım daha var ve yeni bir takvim var. Cok yoğun olacak. Herkesin takımlara daha cok para yatırdığını da goruyorsunuz ki bunun da buyumeye ve belki de daha yetenekli oyuncuları cekmeye de yardımı olacaktır. – EuroLeague’e bu sezon iki takım daha katılıyor. Yani 34 mac oynayacaksınız normal sezonda. Bu sayı BSL ile birlikte artıyor. Seyahatler, antrenmanlar… Sence EuroLeague programı, olması gerekenden daha mı yoğun? – Hayır. İşten, basketboldan soz ettiğiniz zaman buyuduğunu gormek istiyorsunuz. Bunu yonetmek, basketbolun kendisine, taraftarların izlediği şeye ve oyuncuların kendisine zarar vermediğinden emin olmak da onlara kalıyor. Seyahatleri vesaire halledebilirlerse iyi gidebilir, buyumeye devam edebilir. – Sence bu sezon sizi diğer takımlardan ayıran şey ne olacak? – Bence hÂl iştahlıyız. Her mevkide ust duzey bir oyuncumuz var ve bence hepimiz iştahlıyız, kazanmak istiyoruz. Bunu takımda ve hatta teknik ekipte bile hissedebiliyorsunuz. Sahip oldukları her şeyi kazanmak icin vermeye hazır gozukuyorlar. Bence oyuncular da aynı noktada ve yeteneklerini sergilemeye devam edecekler. Yukselmeye ve orada kalmaya devam edeceğiz. eurohoops
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Singleton: “Anadolu Efes’i Diğer Takımlardan Ayıran Şey İştah Olacak”