Fenerbahce Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Gaziantep’te oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası mucadelesi oncesi TRT Spor‘un sorularını yanıtladı. Deneyimli basketbol adamının acıklamalarından satır başları şu şekilde: “Kesinlikle ilginc bir yaz donemi oldu. Bir acıdan Nicolo Melli ve Marko Guduric gibi iki kilit oyuncumuzun ayrılığına tanıklık etmek zorunda kaldık. Ancak bir kez daha bir oyuncumuz bir sonraki seviyeye cıktığı zaman biz ancak mutlu olabiliriz. Onlar adına mutluyuz bu yuzden. Diğer yandan başta Başkan Ali Koc ve Semih Ozturk olmak uzere kulubun cabaları sayesinde Avrupa’da alabileceğimiz en iyi oyunculardan ikisini alma şansımız oldu: Nando De Colo ve Derrick Williams. Ayrıca bir de Leo Westermann gibi iyi bir oyuncu daha aldık. Neticede yoğun bir yaz donemi oldu. Ancak bir araya getirdiğimiz ekipten oturu mutluyuz.” Guduric ve Melli icin alınan bonservis bedelleri ile ilgili konuşan Gherardini şunları soyledi: “Bu konuda sayılar her zaman cok ozel kalıyor. Kulup ve yonetim tarzıyla ilgili bu. Dolayısıyla benim acımdan herhangi bir sayı vermek etik olmaz. Ancak bonservisleri goruşme konusundaki şans, tesaduf ve fırsatımız, De Colo ve Williams gibi oyuncuları kovalama ihtimalini doğurdu bizim icin. Bu iki oyuncu, piyasadaki diğer takımların da hayalleri veya hedefleriydi. Ancak bize onların Fenerbahce gibi bir kulube, bizim kulubumuzun bulunduğu duruma, İstanbul gibi bir şehre ve elbette Obradovic gibi bir kocun takımına gelme konusundaki arzularının buyukluğu epey surpriz oldu. Goruşmelere başlar başlamaz bu fikre bağlılıklarını gosterdiler. Bence daha buyuk teklifler ilgilerini cekti ancak gunun sonunda Fenerbahce’de oynamaya karar verdiler. Daha mutlu olamazdık cunku sozlerinde durdular ve anlaşmaları gercekleştirebildik.” Vladimir Stimac‘ın kadroya katılmasıyla ilgili ise İtalyan basketbol adamının goruşleri şu şekilde: “Stimac harika bir takım oyuncusu. Kendisi uzun bir oyuncu. Şu anda uzun oyuncularımız adım adım sakatlıktan donuyor. Durumları cok iyi gidiyor. Hepimiz onların cok yakın zamanda donmelerini umuyoruz. Ancak ote yandan aylardır uzerinde calıştığımız takıma bakınca bu geciş surecinde, zorlu takvimde ekstra bir uzunun cok yardımı olacağını duşunduk. Cunku buyuk resmi gormeye calışmamız gerekiyor ve buyuk resimde hic tahmin edilemeyecek bir EuroLeague ve coğunu deplasmanda oynayacağımız zorlu bir mac takvimi var. Dolayısıyla mumkun olduğunca hazır olmalıyız. Biz de bu yuzden gunun sonunda guzel bir resim olacağını duşunduğumuz resme yardımcı olmasını bekliyoruz.” Sezon sonunda sozleşmesi bitecek olan Zeljko Obradovic‘in yeni sozleşme imzalama ihtimali ile ilgili Gherardini, şoyle konuştu: “Bence bu kulubun sezonun ilerleyen bolumunde ele alacağı bir konu. Bence koc gercekten Fenerbahce’deki gorevinden, bulunduğumuz durumdan keyif alıyor. Arzumuz ve umudumuz o kocluk yapmak istediği surece birlikte devam etmek. Cunku bazen yaşlandığını soyluyorum ona da. Kulubun sezonun ilerleyen kısmında bu konuda kocla konuşacağına eminim.” Son olarak Jan Vesely ve Joffrey Lauvergne’in sakatlık durumlarıyla ilgili konuşan Gherardini, şunları soyledi: “Belli bir tarih olduğunu sanmıyorum donuşleriyle ilgili ancak devamlı olarak iyiye gittiklerini kesinlikle soyleyebiliriz. Bu surec cok uzun surerse ben şaşırırım acıkcası. Bu şekilde geri donuyor olmalarından oturu memnunuz. Ancak ekstra bir risk almanın doğru olduğunu duşunmuyoruz. Cunku tedavileri başlayalı uzun zaman oldu ve sezona en iyi şekilde girmek istiyoruz.” internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Gherardini: “Obradovic, Fenerbahce’de Gercekten Keyif Alıyor!”