Yunan ekibinin ABD’lisi Batiste, ilk maca atıfta bulunarak “Efesliler erkek olsalardı soyunma odasına kacmazlardı. Bizim gibi sahada kalırlardı” derken Alvertis, “Bizim taraftarlarımız Turkler gibi değil” diye konuştu. 18 bin bilet satıldı Panathinaikos ile Efes Pilsen arasında perşembe gunu Atina’da oynanacak olan Euroleague 3. macı oncesi gerginlik buyuyor. Panathiniakos taraftarları daha şimdiden OAKA Spor Salonu’nu doldurdu. Satışa sunulan 18 bin bilet bir gunde tukenirken, bu yıl ilk defa salon tam kapasiteyle dolmuş olacak. Başkan Yannakopulas taraftarlara sakin olmalarını ve şiddetten uzak durmalarını soylerken, Yunan basını olayların onlenmesinin zor olduğunu iddia ediyor. ‘Olumune oynayacağız’ Ote yandan Panathinaikoslu basketbolcular verdikleri demeclerde tahrik edici acıklamalarda bulundu. Yunan ekibinin Amerikalısı Batiste, “Kendi krallığımızda oynayacağız. 5 aydır evimizde yenilmiyoruz. Sadece CSKA’ya mağlup olduk. Efes’ten daha iyi takımız. Efesliler ilk macta sahaya atılan şişelerden sonra hemen soyunma odasına kactılar. Erkek olsalardı bizim İstanbul’da yaptığımız gibi sahada kalırlardı. Kazanacağımız icin soz verememem ama olumune oynayacağımıza soz verebilirim” dedi. ‘Turkler gibi değiliz’ Panathinaikos’un Kaptanı Alvertis, “Bizim taraftarımız Turkler gibi değil. Hayatım boyunca boyle bir şey yaşamadım” diye konuştu. İbrahim ise, “Profesyonel bir oyuncuyum. İyi oynamak benim sucum olamaz. İşimi yapıyorum. Turkiye’de sevilen bir sporcuyum. Bunu cok iyi biliyorum. Olay basketboldan cıkıp Turk-Yunan gerginliğine geldiği icin Abdi İpekci’de protesto edildim. Bir ara sahaya baktım bizde Yunan, Efes’te Turk oyuncu yoktu. İki ulke halkı da bunun basketbol olduğunu unutmamalı” diye goruş bildirdi. http://www.e-kolay.net/fanatik/Baske...HaberID=277109 Allah Efes'in yardimcisi olsun. Zorla savas cikaracaklar __________________