Fenerbahce Beko’nun Yunan yıldızı Kostas Sloukas, takımının medya gununde Eurohoops’a ozel acıklamalarda bulundu. Sloukas‘ın roportajı huzurlarınızda… – Yaz doneminde Fenerbahce Beko ile sozleşmeni uzattın. Başka takımlardan teklifler aldığını da biliyorum. Boylesi uzun bir kontrat ile takımına kendini bağlamanın sebeplerinden bize soz edebilir misin? – Uc yıllık bir kontrat imzaladım, evet. Bu ailenin bir uyesi olmaya devam edeceğim icin cok mutluyum. Bence kulup, takım arkadaşlarım ve teknik ekip ile iyi bir işbirliğimiz var. Cok memnunum. Gecen sezonu maalesef doğru şekilde bitiremedik ama bu noktada olmak icin cok calışıyorum, kulupteki herkese cok saygı duyuyorum. Onlar da bana saygı duyuyor. Tabii koc da takım arkadaşlarım da kalmamın buyuk sebeplerinden biri. Buna şuphe yok. – Yoğun bir yaz donemi gecirdin. Başta sakatlığın olmasına rağmen milli takıma katılarak Dunya Kupası’nda oynadın. Senin icin milli takımda oynamak ne ifade ediyor? Cunku cok sayıda oyuncu kucuk sakatlıkları nedeniyle milli takımda oynamamayı tercih etti ama sen yine de oynadın. – Benim icin milli takımda oynamak farklı bir şey. Bence bu en buyuk şey. Gecirdiğim sakatlık nedeniyle elbette en iyi formumda değildim ama oradaydım. Evet, iyi bir iş cıkaramadık ama bacaklarım oynayabildiği surece milli takımın parcası olacağım. – Yunanistan icin işler istediğiniz gibi gitmedi. Ozellikle de Giannis’in gelişiyle beklentiler yuksekti. Yunanistan’ın Dunya Kupası performansıyla ilgili ne duşunuyorsun? – Elbette sonuc bizi tatmin etmedi. Beklentiler yuksekti ama başaramadık, ilk sekiz arasında yer alamadık. Ama basketbol bu. En buyuk hatamız Brezilya macında 10 sayı ondeyken o kadar kolay pes etmek oldu. Bence en kritik mac oydu. – Sence Yunanistan Olimpiyatlar’da olacak mı? – Umarım. Oncelikle umarım sağlıklı olurum ve takımın bir parcası olurum. Daha sonra da umarım takım hÂlinde orada oluruz. – Bircok kişi Giannis’in gelme kararına dikkat kesildi cunku cok sayıda oyuncu, ozellikle de ABD Milli Takımı oyuncuları milli takımlarına gelmeme kararı aldı. Sen Giannis ile ilgili neler soylemek istersin? Cunku kendisi en ust duzeyde oynuyor ama yine de milli takıma hep geliyor. – Oncelikle ona saygım buyuk. Uc yıl sonra gelip milli takımda bize yardımcı oldu. Diğer NBA oyuncularını onemsemiyorum. Bu bir eleştiri falan değil ama Giannis iyi biri, cok calışıyor ve şu an dunyanın en iyi oyuncusu. Bu cok onemli. Bu yıl cok başarılı olamadık ama umarım gelecek yıl da takımın parcası olur. – Kısa rotasyonuna iki isim daha eklendi. Kısa rotasyonundaki yeni takım arkadaşların Nando De Colo ve Leo Westermann ile ilgili neler soylemek istersin? – Oncelikle henuz onlarla antrenman yapamadım. Kaliteli, cok tecrubeli oyuncular. Nando, Leo ve Williams, Avrupa’daki en iyi oyuncular arasında yer alıyorlar. Ancak en onemlisi işbirliğimiz, birlikte nasıl oynayacağımız ve nasıl antrenman yapacağımız olacak. En onemlisi bu ve bunun icin savaşmalıyız. – Gecen yıl normal sezon sizin icin harika gidiyordu ancak olabilecek en kotu zamanlardan birinde cok sayıda sakatlık sorunu ortaya cıktı. Sezonun kritik donemlerinde cok sayıda oyuncu sakatlık nedeniyle oynayamadı. Sence bu sakatlıklar, Fenerbahce’nin iki şampiyonluğa da ulaşamamasında kilit faktor oldu mu? – Evet rol oynadılar ama bunlar bahane değil. Biz buyuk bir kulubuz ve bahane uretmemeliyiz. Sezon sonunu iyi getirmedik. Gecen yıldan ders cıkarmalı ve daha iyi calışıp daha başarılı olmalıyız. – EuroLeague’de yeni bir sezona başlamak uzereyiz. İki takım daha olacak. Bu sezon en zorlu ve en cekişmeli sezonlardan biri olacak. Ayrıca daha da uzun olacak. İki takım daha eklendi. Cok sayıda harika oyuncu var. EuroLeague’deki yeni sezon hakkında goruşlerin neler? – Elbette daha cekişmeli ve takımlar da daha kaliteli. Oncelikle zihinsel olarak zorlu maclara hazır olmalı ve adım adım kazanmaya devam etmeliyiz. eurhoops