Tony Parker: “EuroLeague, Avrupa’nın NBA’i Gibi”
Basketbol0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Tony Parker: “EuroLeague, Avrupa’nın NBA’i Gibi”
-
06-10-2019, 01:31:38ASVEL’in sahibi ve Fransız efsanevi basketbolcu Tony Parker, L’Equipe‘e yaptığı acıklamada ASVEL ile başarılı olursa bunun kendisinin en iyi asisti olacağını soyledi. Futbol kulubu Olympique Lyonnais ile bir ortaklık kuran ASVEL’in buyuk planları var ve takım, bu sezon Turkish Airlines EuroLeague’de mucadele ediyor. Parker, takımdaki projeleri ile ilgili şunları soyledi: “En başından itibaren Avrupa’nın en buyuk kuluplerinden biri olmak istediğimizi soyluyoruz. Şu anda yoneticimiz Gaetan Muller ile beş yıl once acıkladığımız her şey yapıldı. Beklediğimizden daha cabuk oldu ve tekrar soyluyorum, bu sadece başlangıc. Nesil olarak tarih yazacağız ve birkac kupa kazanmakla kalmayacağız.” Ote yandan Parker, cıtayı cok yukseğe koyma konusunda ise temkinli davranıyor: “Bu yıl ozel bir hedefimiz yok. EuroLeague’de en duşuk oyuncu maaşı butcesine sahip takımız. Bu yıl bizim icin keşif yılı. Ne noktada olduğumuzu ve nasıl buyuyeceğimizi gormeye calışacağız. EuroLeague benim icin ne ifade ediyor? Avrupa basketbolunu her zaman cok sevdim ve bu buyuk bir organizasyon. Biraz Avrupa’nın NBA’i gibi. Takımımızın kulube dahil olduğum zamanki değerini ve şu anki dğeerine bakıyorum ve buyumemizin durması icin bir sebep olduğunu duşunmuyorum.” Fotoğraf: Olympique Lyonnais EUROHOOPS __________________