Markelle Fultz, sakatlıklarla gecen iki yılın ardından sahaya cıkmaya hazırlanıyor. by Eurohoops Team / [email protected] 2017 NBA Draftı’nın 1 numarası Markelle Fultz, o draftta secildiği gunden bu yana iki adet normal sezonda cıkabileceği toplam 164 macın yalnızca 33’unde sahada kalabildi. Gectiğimiz sezon yalnızca 19 macta sahada yer alabilen, daha sonra Philadelphia 76ers‘tan Orlando Magic‘e takaslanan Fultz, Magic’te ise henuz tek maca bile cıkamadı. Tum bunlara rağmen, The Athletic’ten Josh Robbins’in haberine gore Fultz, Magic’in 1 Ekim’de başlayacak olan antrenman kampında takımla birlikte yer alabilecek. Takımın resmi sitesinden John Denton’ın haberine gore Magic basketbol operasyonları başkanı Jeff Weltman, genc oyuncunun durumu ile ilgili şunları soyledi: “Şu anda oynamaması icin herhangi bir sure kısıtımız falan yok. Tabii ki uzun zamandır oynamadı ve yeniden alışmaya calışıyor ancak şimdilik bir kısıtlama falan yok.” Ayrıca takımın baş antrenoru Steve Clifford, Fultz ile ilgili “Cok yetenekli ama sırf omzundaki durum yuzunden her gun adım adım ilerliyor. Bu surecin ona nasıl yardımcı olduğunu gozlemliyoruz ve yapılacak akıllıca şey şu anda bu” şeklinde konuştu. Fultz ise takımdaki geleceğiyle ilgili şunları soyledi: “İki sezonda 33 maca cıktım ve aslında hÂl caylağım. Ama aynı zamanda zihnim, vucudum ve arzum hic olmadığı kadar bir koc tarafından yonetilmeye hazır. Benim icin sorunu bu cozecek. Draftta ilk sıradan secilmiş olmam zaten bir şeylerin kanıtı. Ben cok calışacağım. Mukemmel olmayacağımı biliyorum. Koc da takım arkadaşlarım da bunu biliyor. Ancak cok calıştığım surece kimsenin benimle sorunu olmayacak bence.” eurohoops.net __________________