Doc Rivers’ın LA Clippers kariyeri cok da parlak başlamamış. by Eurohoops Team / [email protected] LA Clippers baş antrenoru Doc Rivers, elbette bugunlerde bu takımı calıştırdığı icin mutlu ancak durum her zaman boyle olmamış. Ozellikle de iki tarafın ilişkisinin başlarında… Los Angeles Times‘tan Arash Markazi ile bir roportaj gercekleştiren Rivers, Clippers kariyerinin başında idealin cok uzağında gecen gunleri anlattı. İşi aldıktan uc gun sonra pişman olduğunu soyleyen Rivers, o donemde yonetimin ve teknik ekibin kendisini “şeytan” olarak gorduğunu soyledi. Ayrıca Rivers, takımla yaptığı ilk goruşmede Clippers’ın neden “son 20 yıldır ligin en kotu organizasyonuyken vasatlığı kutladığını” sorgulamış: “Boston’dan ayrıldığımda değişikliğe ihtiyacım olduğunu duşundum ve Clippers’a gitmenin doğru şey olacağını duşundum. Daha uc gun gecmeden hata yaptığımı anladım. Organizasyonla yaptığımız toplantılardan organizasyon icerisindeki tutuma kadar gercekten şeytan olduğumu duşunuyorlardı. İlk toplantıyı hic unutmuyorum. İnsanlar 15-20 yıldır burada olduklarını soyluyorlardı ve ben de oturmuş diyordum ki ‘Alınmayın ama son 20 yıldır burası basketboldaki en kotu organizasyon. Bunu neden kutluyoruz yahu?’ Gerceği soyluyorum. Eğer başarılı bir uzun sure değilse uzun surenin iyi olduğunu duşunen insanlar beni etkilemiyor. Odada bir sessizlik oldu ve bir suru duşman kazandığımı biliyordum ama bununla ilgili bir sorunum yoktu.” 2013 yazında Clippers ile anlaşan Rivers, daha oncesinde ise 2004 ile 2013 yılları arasında Boston Celtics‘te gorev yapmıştı. Rivers donemi oncesinde Clippers, ligin -amiyane tabirle- komedi malzemesi hÂline gelmiş, nadiren playoff yapan, draft, serbest oyuncu ve takas tercihlerinde hatadan hataya koşan bir organizasyondu. Ancak son yıllarda, ozellikle de Steve Ballmer’ın organizasyonu satın almasıyla takımda gozle gorulur bir değişiklik meydana geldi ve NBA’de ozellikle serbest oyuncular icin tercih edilesi bir yer oldu. Bunda elbette bu yaz takımı tercih eden Kawhi Leonard’ın rolu de buyuk… eurohoops.net __________________