Philadelphia 76ers‘la yeni sezona hazırlanan Joel Embiid, bu yaz takımdan ayrılan eski takım arkadaşı Jimmy Butler’la ilgili samimi itiraflar yaptı. Gectiğimiz sezon Timberwolves‘tan Sixers‘a gelen Jimmy Butler, yaz doneminde sozleşmesinin bitmesinin ardından “sign&trade” ile Heat‘e gitmişti. Sixers’ın yıldız pivotu Joel Embiid, ESPN’den Rachel Nichols’a yaptığı acıklamada; “Benim icin buyuk bir kayıp oldu cunku ikimiz cok yakındık. Gercekten cok yakındık. Cok konuşuyorduk, o benim adamım, sonsuza dek benim kardeşim olacak. Keşke takımda olsaydı cunku onunla kurduğumuz ilişki cok guzeldi. Dorduncu ceyrek olduğunda topun benim ya da Jimmy’nin ellerinde olacağını bilirdik. Ona guvenebileceğimi biliyordum. Bu yıl işler değişecek. Şimdi diğer oyuncuların one cıkması ve benim daha fazla şey yapmam gerekecek” dedi. Embiid ve Butler’lı Sixers, Doğu Konferansı yarı finalinde sonradan şampiyon olacak Toronto Raptors‘ı 7.maca kadar zorlasa da Kawhi Leonard’ın son saniyedeki inanılmaz basketiyle sezonu noktalamıştı. EUROHOOPS __________________