Fenerbahce’nin Sırp oyuncusu Marko Guduric, medya gununde Eurohoops’a ozel bir roportaj verdi. by Semih Tuna / [email protected] Geldiği gunden bu yana oyunun uzerine surekli yeni şeyler ekleme peşinde olan bir oyuncu Marko Guduric. Milli takımdaki oyuncuların takımda olmadığı donemde de performansıyla dikkat cekti. Fenerbahce‘nin kısa rotasyonundaki ayrılıklarını duşunursek onun uzerindeki sorumluluğun artacağı aşikar. Sarı Lacivertlilerin Sırp oyuncusu ile EuroLeague medya gununde konuşma fırsatı yakaladık. Hazırlık donemi nasıl gecti? Takım olarak bir araya gelmeniz aslında yeni oldu ama… Şimdiye kadar her şey iyi gidiyor aslında. Cagliari’de biraz sıkıntılı zamanlar gecirdik, cok sayıda oyuncu da bizle beraber değildi. En sonunda bir araya gelebildik. Zadar’da yalnızca 1 mac beraber idman yapma fırsatı yakalasak da oynadığımız 3 macı da kazanmayı başardık. Tabii onumuzde yapılması gereken daha cok iş var. En buyuk beklentilerimden biri kadrodaki herkesin sağlıklı kalması. Ardından başarıya bir şekilde ulaşacağımızı duşunuyorum. Kısa rotasyonunda takımdan Brad Wanamaker ve James Nunnaly gibi oyuncular gitti. Yeni sezonda sana daha buyuk rol ayrılmasını bekliyor musun? Şimdilik rolumun ne olacağı konusunda net bir fikrim yok. Oyuncular gitti ama yerlerine yenileri de geldi. Neler olacağını goreceğiz ama bu durumda onemli olan herkesin zamanı gelince hazır olması. Ben veya başkası. Sahaya girince herkesin hazır olması gerek. Eğer kazanırsak her şey yolunda demektir. Bakalım, goreceğiz. Bircok kişi kadronun buyuk bolumunu tutmasının Fenerbahce‘nin en buyuk avantajlarından biri olarak goruyor. Sen bu goruşe katılıyor musun? Kesinlikle. Zadar’da sadece 1 idman yapabildik. Sanki hic ara vermemişiz gibi hissettim o idmanda. Sanki hicbir şey değişmemiş gibiydi… Joffrey daha once EuroLeague’de Partizan ile oynamıştı. Atmosfer anlamında Partizan da az cok Fenerbahce’ye benziyor. Taraftarlar, basketbola bakış, Sırp koc… O yuzden hic yabancılık cekmeyecek. Tyler, takımda Avrupa basketboluna yabancı olan tek kişi şimdilik. Herkes de adaptasyon surecini minimuma indirmesi icin yardım etmeye calışıyor. Obradovic ile birlikte ilk sezonun bitti. Ondan neler oğrendin? Yaz doneminde arkadaşlarım, Obradovic‘i ve onun calışma stilini soruyordu. Onlara şunu soyledim: “Fenerbahce’ye gelmeden once basketbolu bildiğimi sanıyordum.” Fakat yanılıyormuşum. 1 senenin ardından bakış acımı tamamen değiştirdim. Yeterince konsantre olursanız ve idmanlarda %100’unuzu verirseniz ondan cok şey oğrenme fırsatı yakalıyorsunuz. Sadece burada otursanız, basketbol oynamasanız bile en az %50 daha iyi oyuncu oluyorsunuz. Gercekten oyle… Obradovic’in basketbol bilgisi sıra dışı. Fenerbahce Avrupa’nın son donemde en buyuk guclerinden biri haline geldi. Sence bu sezon yine Final Four oynayacak bir nuveye mi sahipsiniz? Fenerbahce icin başarının tanımı ne olmalı? Bu biraz hileli bir soru. Fenerbahce’nin tek hedefi var… Yarıştığı organizasyonların sonunda surekli kupayı alan taraf olmak. Uzun sezon olacak. Seninle konuşmamızın başında da soyledim. Sağlık işin en onemli kısmı. Eğer sağlıklı kalırsak yarıştığımız her kulvarda kupayı kazanmak icin buyuk şansımız var. Fenerbahce taraftarları bizden hep en iyisi olmamızı bekliyor. Biz de hep en iyi olmayı hedefliyoruz. eurohoops.net