Beşiktaş Sompo Japan Başantrenoru Dusko Ivanovic, başarıya goturen şeyin organizasyon ile vizyon olduğunu ve bunun Beşiktaş Kulubunde bulunduğunu soyledi. Gecmiş yıllarda Baskonia, Barcelona, Panathinaikos ve Khimki gibi Avrupa'nın onemli takımlarını calıştıran ve yeni sezonda siyah-beyazlı ekibin başında yer alacak Ivanovic, Beşiktaş'ı cok buyuk bir kulup olarak gorduğunu belirterek, "Basketboldan sorumlu yonetim kurulu uyesi Cihat Bey'le goruşmeleri yaparken bendeki tutkunun, onda da aynı şekilde olduğunu gordum. Benim icin organizasyon ve vizyon en onemli şeydir. İyi bir organizasyon ve vizyon olduğunda başarıya goturecek şey var demektir. Bu Beşiktaş Kulubunde var, umarım başarıya goturen yolda ilerleyeceğiz." diye konuştu. Yeni sezon icin hedeflerle ilgili goruşlerini aktaran 61 yaşındaki Karadağlı başantrenor, "Turkiye ligi guclu bir lig. Bu ligde play-off sonrasını yaşayarak goreceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde ise grup aşamasını gectikten sonra adım adım hedefi saptayacağız." ifadelerini kullandı. Sezon hazırlıklarına gec başlamaları konusundaki eleştirilere değinen Ivanovic, "Elimizde olan bu, gecmişe bakmamak lazım. Bundan sonraki hazırlıklarımızı en iyi yonde gercekleştirmek lazım." değerlendirmesinde bulundu. Goreve gelmesinin ardından Beşiktaş Futbol Takımı'nın iki macını izlediğini vurgulayan Karadağlı calıştırıcı, siyah-beyazlı taraftarların Vodafone Park'ta sergilediği coşkuyu basketbol karşılaşmalarında da beklediğini dile getirdi. Siyah-beyazlıların ozel bir taraftarı olduğunu kaydeden Ivanovic, "Bizim salonumuz gorece olarak kucuk. Ama taraftarlarla farklı bir ambiyans yaratılacaktır. Taraftarların her mac bizimle olmalarını umuyorum." diye konuştu. Basketbolun kendisi icin bir tutku olduğunu belirten Ivanovic, sozlerini şoyle surdurdu: "Oynarken de aynı şekildeydi, takımı yonetirken de aynı şekilde. Benim icin butun tutkumu sahaya yansıtmak en onemli şey. Tutkusuyla oynayan oyuncuları seviyorum. Turkiye'de bunun birleşiminden guzel şeyler cıkacaktır." Oyunculara ağır antrenman yaptırdığı yonundeki yorumlarla ilgili goruşlerini aktaran Ivanovic, şunları soyledi: "Antrenmanlarımın amacı hem takımın ilerlemesi hem oyuncuların bireysel olarak gelebileceği en ust seviyeye gelmesidir. Sezon icinde bunu goreceğiz. Antrenman dozajı her buyuk takım icin ve iyi antrenorler icin aynı şekildedir. Cok calışırsan bunun neticesini sahada alırsın, dolayısıyla ben alacağımızı duşunuyorum." Tahincioğlu Basketbol Super Ligi'nde yabancı sayısının beşe duşmesiyle ilgili goruşlerini aktaran Ivanovic, şunları soyledi: "Avrupa'nın bircok ulkesinde de milli ve yerli oyuncuları korumak icin kurallar var. Turkiye'de de boyle duzenleme yapıldı. Baktığınızda yabancı sayısının altıdan beşe duşmesi dezavantaj gibi gozukuyor. Altı yabancı olsa avantaj olabilirdi. Kural buysa ona gore hareket edeceğiz. Elimizde iki sınıf yerli oyuncular. Tecrubeli ve milli takım seviyesinde oyuncularla genc oyuncular bulunuyor. İyi harmoni yaratmaya calışacağız." Yabancı başantrenorler konusunda getirilen kriterlere de değinen Karadağlı calıştırıcı, "Fransa'da da boyle kural vardı. Yerli antrenorleri korumak icin Avrupa'da bir kupa kazanmak ve başka konularda kural olabilir. Turkiye'deki mantığın da aynı olduğunu duşunuyorum. Yabancı gelecekse iyisi gelsin. Basketbola bir şeyler katması icin ve oyuncuların seviyesini yukseltsin diye bu kuralın olduğunu duşunuyorum." şeklinde konuştu. Fenerbahce'nin başında onemli başarılara imza atan Zeljko Obradovic ile nasıl bir rekabet icinde olacakları sorusuna Ivanovic, "Obradovic ile oyunculuk doneminde de karşı karşıya oynadım. Onu cok iyi tanıyorum. Benim felsefem şudur: Sadece kendine bak. Başkalarının ne yaptığından ziyade kendin en iyisi olmaya calış." değerlendirmesinde bulundu. NBA'de forma giyen Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ın liderliğinde yeni bir yapılanmaya giden A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başarılı olabileceğini belirten Ivanovic, "Son oynadıkları milli macları izleme şansım oldu. Geleceğe yonelik takım gibi gozuktu. NBA'deki oyuncuların bazı maclara gelememesi soz konusu, umarım tam kadro olurlar. Gruptan cıkarlarsa başarılı olacaklarına inanıyorum." diyerek sozlerini tamamladı. Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Ivanovic: Obradovic'i iyi tanıyorum