Tahincioğlu Basketbol Super Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın milli oyuncusu Yiğit Arslan, Real Madrid, Barcelona Lassa, Olympiakos, CSKA Moskova'nın buyuk takımlar olduğunu belirterek, "Bu takımlarda, Avrupa'da oynamak isterim." dedi. Bursa ekibinin 22 yaşındaki oyuncusu Yiğit Arslan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, TOFAŞ'ta mutlu olduğunu soyledi. Yeni sezonda gecen yılki başarılarını tekrarlamak istediklerini aktaran milli oyuncu, "TOFAŞ olarak bu sezon hedefimiz, gecen seneki gibi final serisi oynamak. Yine gecen yılki gibi Turkiye Kupası'nda final oynamak. Aynı zamanda ULEB Avrupa Kupası'nda da gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Gecen yıl başarılı bir sezon gecirdik. Umarım bu sezon da gecen yılki başarıyı tekrarlayabiliriz." diye konuştu. Yiğit Arslan, takımda bircok ismin değiştiğini fakat yeni gelen oyuncuların cok uyumlu olduklarını belirtti. Tahincioğlu Basketbol Super Ligi'nin cok zorlu olduğunu vurgulayan genc oyuncu, şunları kaydetti: "Lig cok guclu. Tahincioğlu Basketbol Super Ligi, Avrupa'nın en onemli liglerinden biri. Cok kaliteli oyuncuların oynadığı ve takımların seyircileriyle gercekten cok onemli deplasmanlar oluşturduğu bir lig. Her zaman olduğu gibi Fenerbahce, Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş bunlar buyuk takımlar. Daruşşafaka'nın da iyi bir kadrosu var. Bunlar her zamanki gibi zorlayıcı ekipler olacaktır. Tabii ki diğer takımlar da iyi." "Avrupa'da oynamak istiyorum" THY Avrupa Ligi takımlarında forma giymeyi hedeflediğini dile getiren Yiğit Arslan, konuşmasını şoyle surdurdu: "Gecen sezon aldığım sorumluluklardan daha fazlasını almayı hedefliyorum. Uzun suredir bunun icin calışıyorum. Milli takımda forma giyerek, elimden gelen her şeyi yapıp Dunya Kupası'na gitme hedefim var. Onun dışında TOFAŞ'ta da cok iyi bir sezon gecirip, takıma buyuk katkılar yapıp, gerekli sorumlulukları alıp, guzel bir sezon gecirmek istiyorum. Bunun dışında Avrupa'da oynamak gibi bir hedefim de var. Real Madrid, Barcelona, Olympiakos, CSKA Moskova buyuk takımlar. Bu takımlarda, Avrupa'da oynamak isterim. Bunun icin calışmaya devam ediyorum." Yiğit Arslan, A Milli Takım'ın Dunya Kupası Elemeleri'nde Karadağ ve Slovenya karşısında aldığı galibiyetlerin organizasyona katılma adına onemli olduğunu aktardı. "İkisi de kritik maclardı." diyen milli oyuncu, "Evimizde kaybedeceğimizi duşunmuyordum. Seyircimiz onemli destek verdi. Deplasmanda oynanan Slovenya macında takımımız gercekten iyi oynadı. İnşallah bu şekilde devam eder." ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- "Barca ve Real Madrid'de Oynamak İsterim"