Turkiye Basketbol Federasyonu Ust Yoneticisi Omer Onan, yarın Fenerbahce ile Hatay Buyukşehir Belediyespor arasında oynanacak macla 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeni tasarımıyla ilk defa sahibini bulacağını soyledi. Onan, yarın saat 19.00'da Adana ASKİ Ataturk Spor Salonu'nda oynanacak mac oncesinde kentteki bir otelde her iki takımın teknik ekibi ve oyuncularının katılımıyla duzenlenen basın toplantısında, ligin iki değerli takımının onemli bir mucadele vereceğini belirtti. Toplantının yapıldığı salona da getirilen kupa hakkında bilgi veren Onan, şoyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı Kupası yeni tasarımıyla ilk defa sahibini bulacak. Bir yarışma duzenledik ve yarışma sonunda secilen dizayn bundan sonra her zaman Cumhurbaşkanlığı Kupamız olacak. Bu kupa da ilk defa sahibini bulacak. Misafirperverliklerinden oturu Valimiz Mahmut Demirtaş ve Buyukşehir Belediye Başkanımız Huseyin Sozlu'ye teşekkur ediyorum. Macın heyecanı Adana'ya ulaşmış. Bunu bilet satışlarından da gorebiliyoruz. Cok az sayıda bilet kalmış. Yarın cok guzel bir mac olacağına inanıyorum. İki takımımıza da başarılar diliyorum. Sakatlığın olmadığı, hak edenin kazanacağı bir karşılaşmanın mac olmasını butun kalbimle diliyorum." Demirtaş: "Macın, adına yaraşır guzellikte gececeğine inanıyorum" Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sporun geniş kitleleri bir araya getiren, dostluk ve rekabetin harmanlandığı cok onemli toplumsal bir olgu olduğunu anlatarak, "Valilik olarak, bizler de karşılaşmanın barış, dostluk ve kardeşlik icinde gecmesi icin gerekli tum onlemleri aldığımızı belirtirken, kadın basketbol liginde ulkemizin iki guzide temsilcisi olan Fenerbahce ve Hatay Buyukşehir Belediyespor oyuncularına, antrenorlerine ve yoneticilerine şimdiden başarılar diliyorum." diye konuştu. Buyukşehir Belediye Başkanı Huseyin Sozlu de boyle buyuk bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kupa sahibini buluyor Fenerbahce ile Hatay Buyukşehir Belediyespor, 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak icin yarın Adana'da karşı karşıya gelecek. Geride kalan sezonun lig şampiyonu Fenerbahce ile Turkiye Kupası finalisti Hatay Buyukşehir Belediyespor, kadın basketbolunun en onemli kupasını kazanabilmek icin ter dokecek. Turkiye Kupası'nın son şampiyonu Yakın Doğu Universitesi'nin basketbol şubesini kapatması nedeniyle, finalist Hatay Buyukşehir Belediyespor, Cumhurbaşkanlığı Kupası macında yer alma hakkı elde etti. Adana ASKİ Ataturk Spor Salonu'nda oynanacak mac, saat 19.00'da başlayacak. Gunluk Gazeteler