Tahincioğlu Basketbol Super Liginde 2018-2019 sezonu heyecan dolu maclarla start aldı. Takımlardan bazıları, gercekleştirdikleri transferlerle guclerine guc katarken, bazıları ise yeniden yapılanmaya giderek kadrolarını sil baştan revize ettiler. Eskişehir Basket ve Trabzonspor gibi taraftar potansiyeli olan basketbol kulupleri ise yaşadıkları ekonomik problemler nedeniyle son dakikaya kadar beklemelerine karşın, bekledikleri sponsor desteğini bulamayınca lig’den cekilmek zorunda kaldılar. Ankara basketbolunun lokomotif takımı Turk Telekom, 2 sezonluk aranın ardından yeniden yukseldiği Basketbol Super Liginde stratejisini, bundan sonra aynı dip noktayı gormemek hedefiyle oluşturdu. Bu hedef doğrultusunda, yeni sezon takım butcesini oluşturan ve transfer stratejisini belirleyen Ankara temsilcisi, sezona gectiğimiz sezon Basketbol 1. Liginde şampiyon olan iskelet kadrosunu koruyarak ve bu iskelet kadronun uzerine Efe Beşok, Slyven Landersberg, Reggie Redding, Kenny Gabriel ve Vlademir Stimac gibi transferleri dahil ederek başladı. Takımdaki yerli oyuncuların kalitelerini tekrar tekrar dile getirmeye gerek gormuyorum. Zira bu konu hakkındaki goruşlerimi, 18 Nisan 2018 tarihli “Hoş geldin Turk Telekom isimli yazımda sizlerle paylaşmıştım. Biraz da kadroya katılan yabancı oyuncuları irdeleyelim. Slyven Landersberg takıma cok şey katacak gibi gorunuyor. Ucluk tehdidi olan ve atletik ozelliğiyle rakip savunmayı delip potaya gidebilen bir oyuncu. En umulmadık anlarda, sayıları yoktan var edebilecek potansiyele sahip bir uc numara... Reggie Redding’i Daruşşafaka gunlerinden tanıyoruz. Ucluk yuzdesi yuksek olan bir oyuncu. Ozellikle macların son bolumlerinde, atacağı kritik ucluklerle takımına cok buyuk katkı sağlayacaktır. Kenny Gabriel, 2014-2015 sezonunda Pınar Karşıyaka’nın şampiyon kadrosunda bulunan ve Ufuk Sarıca tedrisatından cıkmış bir oyuncu. Ritmini bulduğunda deli gibi ucluk sokan bir yetenek. 4 numara, yani uzun rotasyonunda oynayan bir oyuncuya gore iyi bir atletik ozelliğe sahip. All Star organizasyonunda, smac yarışması bolumunde 1. Olmuş bir isim. Takıma inanılmaz derecede katkı sağlayacaktır. Mevcut yabancı transferlerden en umutsuz olduğum isim 5 numara, yani pivot bolgesinde oynayan Vlademir Stimac… Bana gore, bir pivot oyuncusunda olması gereken ozelliklerden hicbirine sahip değil. Atletik değil, orta mesafe şutu yok, istikrarlı serbest atış sokamaz. Sadece gosterdiğiniz mucadeleyle de koskoca bir sezonu goturemezsiniz. Dolayısıyla, yetersiz Vladimir Stimac ve neredeyse basketbol kariyerinin sonuna gelmiş Kaya Peker ile birlikte, Turk Telekom’un en zayıf bolgesinin pivot rotasyonu olduğunu kesin bir dille soyleyebilirim. Yeni transferleriyle birlikte sezona giriş yapan Turk Telekom, EuroCup ve Tahincioğlu Basketbol Super Ligi olmak uzere toplamda iki resmi maca cıktı. EuroCup’ta karşılaştığı Rus ekibi ZenitSt Petersburg deplasmanından farklı mağlubiyetle donen Telekom, Super Lig’in ilk haftasında karşılaştığı Ada Tıp Sakarya Basket deplasmanından ise, macın son dakikalarında sergilediği başarılı performansla galip gelmesini bildi. Her ne kadar sezona istedikleri şekilde başlayamasalar da, Turk Telekom’un ilerleyen haftalarda bir cıkış trendi gostererek, sezonu Play Off potasında bitireceğine gonulden inanıyorum. Hazır basketbol konuşuyorken… Gectiğimiz ay, Canakkale’de cok sevdiği motorsikletini kullanırken rahatsızlanarak duşup hayatını kaybeden, değerli basketbol adamı İsmet Badem’i sevgi, saygı ve ozlemle anıyorum. Basketbol tiryakisi olmamda rahmetli İsmet abi ve değişmez partneri Murat Murathanoğlu’nun rolu buyuktur. Kendilerine has usluplarıyla, basketbol maclarına ayrı bir tat kazandırıyorlardı. Mekanın cennet olsun İsmet abi. Turk basketbolu seni asla unutmayacak… Unutturmayacak. BARIŞCAN İĞREK Sporanki