Erdenay: "Arkadaşlık mukemmel"
Basketbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Erdenay: "Arkadaşlık mukemmel"
-
05-10-2019, 23:28:48Erdenay: "Arkadaşlık mukemmel" Japonya'da 19 Ağustos-4 Eylul tarihlerinde gercekleştirilecek Dunya Erkekler Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan (A) Milli Takımı'nın menajeri Harun Erdenay, takımın performansının her gecen gun arttığını soyledi. Erdenay yaptığı acıklamada, ''Hazırlıklar icin Guney Kore'ye gitmeden, takımın performansının yuzde 100 olacağını duşunuyorum'' dedi. İtalya'nın Bormio kentinde yaptıkları kamp calışmalarında kondisyon ağırlıklı idmanlar gercekleştirdiklerini ifade eden Harun Erdenay, ''Bu calışmalarda fazla taktiğe girmedik. Kuvvet calışmaları yaptık. Burada taktik ağırlıklı calışacağız. Son 2 gun ise hazırlık macı yaptık. Takımın durumu fazla yuklenmeden dolayı hazırlık macına uygun değildi, ama yine de orada takımlar olunca mac oynamak iyi oldu. Uzerimizdeki hantallığı aldı'' diye konuştu. ''TAKIMDAKİ ARKADAŞLIK MUKEMMEL'' Menajer Erdenay, takımda arkadaşlığın ise mukemmel olduğunu soyledi. Sırbistan ve İtalya ile yapılan hazırlık maclarında oyuncuların birlik beraberlik icinde mucadele ettiğini dile getiren Erdenay, ''Şu anda bizim icin bu onemli. Umit millilerden de gelecek arkadaşlar var. İtalya'daki calışmalarda bir tek Serkan iki macta oynamadı. Kerem ise ikinci karşılaşmada yer almadı. Yine de antrenorumuz Bogdan Tanjevic ve ben kamptan cok memnunuz'' dedi. Ankara'da gelecek hafta Efes Cup Turnuvası'nda mucadele edeceklerini hatırlatan Erdenay, ''Bence Ankara'da da yuzde yuz hazır olamayız. Almanya'daki calışmaların ardından 9 Ağustos'ta hazır hale geliriz'' diye konuştu. ''HİDAYET İCİN DE İYİ OLDU'' Hazırlıklar oncesi Mehmet ve Hidayet'in takıma gelip gelmeyeceği yonunde başlayan tartışmaların bittiğini kaydeden Erdenay, ozellikle Hidayet ile ilgili alınan kararın bu oyuncu icin de iyi olduğunu savundu. Mehmet'in zaten sakat olduğunu vurgulayan Harun Erdenay, şunları soyledi: ''Bence bu konuyla ilgili tartışmalar bitti. Sadece birkac spor yazarı yazıyor, ama Mehmet ve Hidayet takıma gelemedi. Mirsad'ı ise Tanjevic kadroya almıyordu. Bunu tartışmaya gerek yok. Şampiyonaya bu kadroyla gideceğiz. Alınan karar Hidayet icin iyi oldu. Kendisiyle yaptığım konuşmada Hidayet, bana 'İzin verin daha sonra geri geleyim' demişti, ama ben Hidayet'in son 10 gun gelip fayda sağlayacağını duşunmuyorum. Bu oyuncular uzun zamandır calışıyor. Zaten Tanjevic ile Hidayet konuştuğunda aralarında anlaşmazlık olmuştu. Hidayet 20 gun istedi, antrenor 17 gun verdi.'' Tanjevic'in verdiği karara saygı duymak gerektiğini belirten Erdenay, ''Sonucta Hidayet icin de iyi oldu. Hidayet, bana 'ABD benim icin bu sene cok onemli. Orada mutlaka kalmam lazım. Şampiyona icin takıma gelsem de calışmaların sonlarına doğru gelmek istiyorum' diyordu. Bence bu şekilde devam etmekte yarar var'' diye konuştu. ''4 OYUN KURUCUMUZ VAR'' Sakatlığı nedeniyle kadrodan cıkartılan Kerem Tunceri'nin yokluğunun kendileri icin buyuk kayıp olduğunu ifade eden milli takım menajeri, ''Ama Ender, Barış, Can ve Hakan gibi 4 oyun kurucumuz var'' dedi. Kerem Tunceri'nin Beşiktaş Cola Turka'da gectiğimiz sezon muthiş bir performans sergilediğini kaydeden Erdenay, ''Ama ciddi sakatlığı vardı. İlerde spor hayatını riske edecekti. Şu an kadroda Ender, Can ve Barış var. Yani 4 oyun kurucumuz bulunuyor'' diye konuştu. Ceşitli organizasyonlar nedeniyle yardımcı antrenorlerin calışmalarda yer almadığını hatırlatan genc menajer, ''Orhun Ene, Nihat İzic ve Levent Topsakal'ın olmaması biraz etkiliyor. Antrenorumuz Bogdan Tanjevic biraz daha yoruluyor. Diğer antrenorumuz Aziz Bekir elinden geleni yapıyor. Sanıyorum Levent Topsakal bu sene bizimle birlikte olmayacak. Kendisi genc milli takımın ardından sanıyorum Pınar Karşıyaka ile anlaştığı icin sezon oncesi yeni takımıyla birlikte olmak istiyor'' şeklinde konuştu. ''OYUNCULAR AŞCI İSTİYOR'' Harun Erdenay, farklı bir kulturun yaşandığı bir ulkeye gittiklerini ve oyuncuların aşcı istediğini soyledi. Japonya'daki şartlara uyum sağlamak icin 9 gun onceden gideceklerini belirten Erdenay, ''Ancak oyuncular aşcı istiyor. Henuz başkanımız Turgay Demirel'e bunu intikal ettiremedik. Aşcı da gelirse bir eksiğimiz olmayacak. İmkanlarımız el verirse aşcı goturmeyi planlıyoruz'' diyerek sozlerini tamamladı. __________________