Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup ucuncu hafta macında Germani Basket Brescia'yı 84-76 mağlup etti. Karşılaşmadan sonra koc Ertuğrul Erdoğan ve oyuncu Goksenin Koksal basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Ertuğrul Erdoğan: "Oncelikle taraftarlarımıza teşekkur etmek istiyorum. Son 3 macı yaptığımız benzer hatalar sonucu cok ufak farklarla kaybettik. İşin kotu tarafı hep benzer hatalar yapıyorduk. Bu macın ilk yarısında da daha onceki maclarda yaptığımız hataları tekrarladık. Cok basit top kayıpları yaptık ve rakibimize cok kolay basket şansları verdik. İkinci yarıdaysa bu alanlarda cok daha iyiye gittik. Sadece uc top kaybı yaptık. Genc bir takımız ve bunun da etkisiyle cok hata yapıyoruz. Rakibe kolay şut ve turnike şansları veriyoruz. Bunlara rağmen en iyi oyunumuzu son ceyrekte oynadık. Rakibimizi 11 sayıda tuttuk. Bu yuzden takımımı tebrik ediyorum. Brescia karşısında oynaması cok zor bir rakip. Zaman zaman sahada 5 kısa oyuncu ile kalıyorlar. Hatta bu kısa oyuncularına post-up oynatmaktan da cekinmiyolar. Bu bizim ligimiz icin cok alışılmış bir basketbol değil. Cok geleneksel bir basketbol oynadıklarını soyleyemeyiz. Bu yuzden cok değerli bir galibiyetti. Bundan once kaybettiğimiz uc mac icin cok uzgunum ama bugun aldığımız galibiyet icin de bir o kadar mutluyum. Medya gununde de soylemiştim, biz genc bir takımız ve zamana ihtiyacımız var. Biraz daha krediye ihtiyacımız var ve bunu da kazanarak yapmamız lazım. Cunku zaman şu anda bizim icin buyuk bir luks. Umarım onumuzdeki maclarda da bugunku iyi performansımızı tekrarlarız." Goksenin Koksal: "Bu macı kazanmamız gerekiyordu, bizim icin cok onemli bir mactı. Ozellikle ikinci yarıda takım halinde cok iyi basketbol oynadık. Sıradaki macta AS Monaco'ya karşı oynayacağız. O macı da kazanmak istiyoruz. Bugun buraya gelerek bize destek veren Galatasaray taraftarına teşekkur etmek istiyorum." Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Erdoğan: Cok değerli bir galibiyetti