Turkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Omer Onan, Bahceşehir Universitesi'nde katıldığı bir etkinlikte onemli acıklamalarda bulundu. Turkiye'deki spor branşlarının zenginleştirilebileceğini ifade eden Omer Onan, "Biz maalesef spor kulturu olan bir ulke değiliz, dunyada o kadar farklı branşlar var ki. Ulkemizde gencler populerliği sebebiyle sadece futbol, basketbol ve voleybola yoneliyorlar. Cok farklı alanlarda başarılı sporcular cıkarabiliriz. Onemli olan yeteneği yakalamaktır. İyi eğitmenler yetiştirerek, bakanlıkla iş birliği yaparak bu branşları zenginleştirmeliyiz" diye konuştu. İstanbul'a geldiği zaman basketbolcu olmaya karar verdiğini soyleyen Onan, "Basketbol benim kacış planımdı, motivasyon kaynağım buydu. 15 yaşında İstanbul'a geldiğimde basketbolcu olacağıma karar vermiştim. Hayal etmenin sınırı yoktur, cok calışıp gelinemeyecek nokta yok onemli olan başarılı olabileceğiniz noktayı keşfetmek, hayalinizin peşini bırakmayın. Odamda basketbol oynayarak hayal etmeye başlamıştım. Bana boyu kısa dediler, A takımda oynayamaz dediler ama hepsini başardık" ifadelerini kullandı. A Milli Erkek Basketbol Takımının Başantrenoru Ufuk Sarıca ile ilgili de konuşan Omer Onan, "İlk Efes'e geldiğim zaman Ufuk Sarıca harika basketbol oynardı, bende seyrederdim ve derdim acaba bir gun onun gibi olabilir miyim? Sonra aynı A Milli Takımda beraber oynadık, aynı takımda oynadık. Şimdi hocamız bizim milli takım antrenorumuz" diye konuştu. 2010 Dunya Şampiyonası'nın kendisi icin cok ayrı bir oneme sahip olduğunu belirten Onan, "Seyircimizin onunde Sırbistan'a karşı gercekten kazanmak istiyorduk. Zafer sonrası salonda otele 2 saatte donmuştuk. Ankara'da 30 Ağustos'a denk gelen bir Yunanistan macımız vardı, otele kadar marşlar ve bayraklarla uğurlandık. 11 şampiyonluk yaşadım ama Milli Takımda yaşadığım başarıları hicbir şeye değişmem" şeklinde konuştu. Spor yoneticiliği yapacak profesyonel kişiler yetiştirmek istediklerini dile getiren Omer Onan, "Antrenor ve oyunculardan ote sahnenin arkasında cok değerli gorevler var; ilişkiler, butceleme ve biletme gibi cok onemli konular var. Bununla ilgili calışmalarımız var, universitelerle temas halindeyiz, bu işi profesyonel olarak yapacak insanlar yetiştirmek istiyoruz" dedi. Omer Faruk Yurtseven'i kaybetmek istemediklerine dikkati ceken Onan, "Omer'in aldığı kararlara saygı duyuyoruz. Evet 8 mac ceza aldı ama onemli olan bu noktada ulaşılabilir olmak. Senin milli takım direktorun seni aradığında telefonunu acmalısın, gel buraya takım arkadaşlarınla beraber ol. Eğer okulun problem cıkarıyorsa sen yine Amerika'ya donebilirsin. Okuluna yazı yazdık fakat cevap alamadık. Ne zaman ki ben acıklama yaptım, Ondan sonra universiteden resmi yazı geldi. Kendi sosyal medya hesabından acıklama yaptı. Bugun Gasol kardeşler, Ginobili, Navarro, Hidayet gibi oyuncular kariyerlerinin en iyi donemlerinde hep milli takımlarına geldiler. Evet şartlardan dolayı gelemeyebilirsin, ama bizim telefonlarımızı da acmalısın. Biz Omer'i kaybetmek istemiyoruz. Gelsin burada takımla olsun, sorun olursa biz zaten seni geri gondeririz" ifadelerini kullandı. Tahincioğlu Basketbol Super Ligi'ndeki yabancı sınırının 5'e duştuğunu soyleyen Omer Onan, "Bana gore kısıtlamalar başarıyı getirmez. Orneğin, Cin basketbolundan buyuk butceler var, kendi oyuncularını korumak icin 2 yabancı oynatmaya izin veriyorlar, kac tane Cinli basketbolcu tanıyoruz? Ya da Cin basketbolu milli takımlar seviyesinde nerede? İyi oyuncu her zaman oynar. Avrupa'nın hicbir yerinde yabancı kısıtlaması yok. Genclerimiz buyuk resmi goremiyorlar 18 yaşında buyuk bir takıma transfer olabiliyorlar ya da A takıma cıkabiliyorlar fakat benchte oturuyorlar. Oyuncularımız oynayacakları takımlarda olmalılar. Cok calışmak cabalamak lazım. Mesela Furkan daha cok sure almak icin Banvit'e gitti, gelişimin devamı icin oynamak şarttır. Ben 35 yaşımda bile oynamadığım zaman huzursuz oluyordum. Mirsad ve Hidayet'te benim gibiydi. Genclerimiz oynayacakları takıma giderek kendi gelişimlerini surdurmeliler" şeklinde konuştu. Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Omer Onan: Bana 'Boyu kısa, A takımda oynayamaz' dediler