Şukru Yemenicioğlu İlkokulu sınıf oğretmeni Elvan Urer Sağgelen, eğitim ile basketbol sevgisini harmanlıyor. by Eurohoops Team / [email protected] Şukru Yemenicioğlu İlkokulu sınıf oğretmeni Elvan Urer Sağgelen, eğitim ile basketbolu ic ice gecirmeyi harika bir şekilde başarmış. Oyle ki Sağgelen, sınıfında sorduğu sorulara ilk cevap veren oğrenciye sınıftaki basketbol potasına iki atış atma hakkı tanıyor! Spor Arena ✔ @sporarena Bir oğretmen duşunun, sorduğu sorulara en hızlı ve doğru yanıt verene, sınıftaki basketbol potasına 2 atış hakkı tanısın... Ornek eğitimci, Elvan Urer Sağgelen'den [email protected]'in ozel roportajı icin --> http://hry.yt/vX7h3 13:40 - 25 Eki 2018 265 51 kişi bunun hakkında konuşuyor Hurriyet Gazetesi‘nden Fatih Sabovic, Elvan Urer Sağgelen ile guzel bir roportaj gercekleştirdi: -Kısaca oğretmenlikteki gecmişinizden bahsedebilir misiniz? “2007 yılının şubat ayında Sarıyer Rumeli Feneri İlkokulu’nda oğretmenliğe başladım. 6 yıl orada gorev yaptım. Şimdi de Gaziosmanpaşa Şukru Yemenicioğlu İlkokulu’ndayım. 2013 yılından beri gorevimi burada surduruyorum.” “SIKI BİR NBA TAKİPCİSİYİM” -Peki basketbolla tanışmanız nasıl oldu? “Basketbol bende kendimi bildim bileli bir tutku… Anadolu lisesi mezunuyum. Okulun ve cevremin verdiği bir artıydı bana… 10 yaşındaydım. Surekli NBA maclarıyla ic iceydim. Oradan mezun olunca 19 Mayıs Universitesi Eğitim fakultesi Basketbol Takımı’nda forma giydim. 4 numara olarak oynuyordum. Ara sıra da pivota donuyordum. İcimde bu oyun derin bir tutku olsa da, ailemin o zamanki yaklaşımı sebebiyle pek ilerleyemedim. Ailem, spor ve dersin bir arada gidebileceğine pek inanmıyordu. Bu nedenle basketbol icimde bir ukde olarak kaldı.” -Hayranlık duyduğunuz oyuncular veya takımlar var mıydı? “Michael Jordan, Scottie Pippen ve Dennis Rodman hayranıydım. Cok koyu bir Chicago Bulls taraftarıydım… John Stockton ve Karl Malone ikilisini de severdim. basketbol programlarını hic kacırmadan izlerdim.” -Eğitim ve sporu birbirine entegre etme fikri aklınıza nasıl ve ne zaman geldi? “Hep aklımdaydı boyle bir uyarlama yapmak… Rumeli Feneri’nde koy okulu nufusumuz 17-18’di. Ozellikle kızlarla beden eğitimi dersinde basketbol oynuyordum. Basketbol adına yaptığım her hamle beni inanılmaz mutlu ediyordu. Şu anki okulumuzun bahcesinde pota ya da saha yok maalesef. Gecen sene 1. Sınıf okutuyordum. Hem okula adaptasyon hem okuma yazmaya teşvik etmek icin Bircok etkinlik yaptık. Bunlardan biri de sınıfımıza minik bir pota almak oldu. Okuma ve yazma icin cok heveslendiler cunku her okuduklarında basket atıyorlar ve cok mutlu olup bunu tekrar tekrar yapmak istiyorlardı.” -Okuldaki miniklerin potaya tepkisi nasıl oldu? “Hepsi cok mutlular, basket atmak icin yarışıyorlar. Bir tanesi, “Ben atmayayım” diyor. 40 oğrencim var. Muhtemelen tam başaramadığı icin arkaşlarından utanıyordur. Ama onu da alıştıracağız. “Senin yerine ben gideyim, atayım” diyorum. “Olur” diyor. Benim icin cocuklarımın hepsinin mutluluğu cok onemli… Bazen son derslerimiz boş oluyor, onlarda da ara ara yarışlar yapıyoruz.” -Spor ve eğitimi bir arada goturmenin, cocukların geleceğine nasıl yansıyacağına inanıyorsunuz? “İlkokul oğretmeni cok ornek alınan bir karakter. O yuzden onlar da, “Biz basketciyiz” diyorlar. Mahalledeki kuluplere gidiyorlar. Semtte kucuk kulupler var, oralarda oynamaya başlayanlar var. İster istemez bir farklılık oluşuyor.” -Turkiye’deki insanlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı? “Velilerime ve herkese şunu soylemeye calışıyorum; “Bir cocuğun hayatında mutlaka spor ya da sanat her donemde, her anında olmalı. Dışarıda oyun oynayabilecekleri yerler yok. Cocuklarımızın enerjilerini boşaltıp, onu olumlu yone cevirebileceği şeylere ihtiyacları var. Cocuklara, “Tatil donemlerinde şu derse calışın, şu konuya cok onem verin” diyemiyorum inanın… “Oynayın, butun yaz boyunca oyna, oyna, oyna” yazıyorum karnelere… Cocukları yarış atı gibi yetiştirmenin, koşturmanın anlamı yok. Kucucuk cocuğa bile, “Doktor ol, avukat ol” diyoruz. Herkes mi doktor ya da avukat olacak bu memlekette? “Birinizin sanatla ilgisi olur inşallah, bir diğerinizin de sporla” diyorum…” eurohoops.net/tr