Turkiye 2006 Dunya Şampiyonası’nda !
Basketbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Turkiye 2006 Dunya Şampiyonası’nda !
-
05-10-2019, 23:22:46Turkiye Basketbol Federasyonu’nun son bir aydır surdurduğu calışmaların sonucu alındı. FIBA Yonetim Kurulu’nun Roma’da yapılan sonbahar donemi olağan toplantısından Turk Basketbolu icin cok onemli bir karar cıktı. Toplam 4 kıtadan gelen 9 aday arasından sıyrılan Turkiye uluslararası alanda onemli bir başarıya daha imza atarak bir onceki Dunya Şampiyonu Sırbistan, İtalya, ve Porto Riko ile birlikte Japonya’ya gitme hakkı kazandı. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel 2006 Dunya Şampiyonası’na katılma başarımız uzerine şunları soyledi: “Kalan 4 ‘wildcard’dan birini almayı başarmamız Turk Basketbolu’nun dunyadaki yeri ve saygınlığını gostermesi acısından cok onemli bir gostergedir. Avrupa Şampiyonası’ndaki surprizli sonuclar yuzunden cok sayıda guclu takım Dunya Şampiyonasının dışında kalmıştı. Boyle bir ortamda FIBA’nın Turk Basketbolu’nun dunya sahnesindeki onemini belirleyen bu kararı ulkemiz basketbolunun saha icindeki kapasitesinin yanında organizasyon ve idari alandaki etkinliğimizden de kaynaklanmaktadır ve cok onemlidir. Ulkemizin 2006 Dunya Şampiyonası’na katılması icin bize her turlu desteği veren Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Ali Şahin’e bu başarıya ulaşmamızdaki onemli katkıları icin tum basketbol camiamız adına yurekten teşekkur ediyorum. 2006 Dunya Şampiyonası’na katılımımızın basketbol camiamız ve tum ulkemiz icin hayırlı olmasını diliyorum. ALINTIDIR __________________