"Halkımız rahat olsun"
Basketbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- "Halkımız rahat olsun"
-
05-10-2019, 23:22:13"Halkımız rahat olsun" İspanya'nın Tau Ceramica kulubunde yolları kesişen Basketbol Milli Takımı'nın iki yıldızı Serkan Erdoğan ve Kaya Peker, Japonya'daki Dunya Şampiyonası'nda herkesin, tarihin "en savaşcı" Milli Takımı'nı izleyeceğini iddia ettiler, "Turk halkı rahat olsun" dediler. Gectiğimiz sezon Tau Ceramica'yı Euroleague Final - Four'una taşıyan Serkan, Kaya'nın Tau'ya transferinin kendisini son derece mutlu ettiğini soyledi. Sakatlığı nedeniyle 1,5 aydır basketboldan uzak kalan Serkan, "Herkes Kaya'nın ne kadar kaliteli bir pivot olduğunu biliyor. O, Tau'nun ihtiyac duyduğu bir oyuncu. Ayrıca benim Milli Takım'dan arkadaşım olması da avantaj. Kaya'nın gelişi Tau'ya renk katacak" dedi. Yıldız oyuncu, sakat olmasına karşın Milli Takım'a katılmasına ise, "Milli Takım'da oynamak icin ozveride bulunmak durumundayım. Basketbol kariyerim bitince Turkiye'ye doneceğim. Kendimi ulkeme borclu hissediyorum. Milli Takım'da oynamak buyuk bir onur. Japonya'da herkes cok farklı bir Turk takımı izleyecek. Dilimiz dışarı cıkana kadar koşup, mucadele edeceğiz. Geride bile olsak asla macı bırakmayacağız. Herkes bizimle gurur duyacak" diye yorumladı. 'İki ay yeterli' Kaya Peker de yeni takımı Tau'ya uyum surecinin iki ayı gecmeyeceğini belirterek şunları soyledi: "Benim icin Tau Ceramica'da oynamak, Efes Pilsen'de oynamaktan cok farklı olmayacak. Tau'nun da hedefleri buyuk ve zirveye oynuyorlar. Benim adaptasyonum icin iki ay yeterli. Kendime guveniyorum. Serkan'ın oluşu da beni rahatlatıyor. Milli Takım'a gelince. Kadromuz cok genc. Şu anki kadro ile Dunya Şampiyonası'nın ustesinden gelmemiz zor. Ama Umit takımdan gelecek takviyeler cok onemli. Japonya'da başarılı oluruz, ya da olmayız ama şundan kimsenin şuphesi olmasın ki sahada vargucumuzle mucadele edip, elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışacağız." __________________