Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın, 2019 FIBA Dunya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İspanya ve Karadağ ile oynayacağı maclarda başarılı olarak kupaya katılma hakkı kazanmasını hedeflediklerini soyledi. Shangri-La Bosphorus Otel'de Bilyoner ile gercekleştirilen sponsorluk anlaşması imza toreninin ardından basın mensuplarına acıklamada bulunan Turkoğlu, onlerinde İspanya ve Karadağ maclarının bulunduğunu belirterek, "Kadro da acıklandı, tum arkadaşları kutluyorum. İnşallah iyi performans sergilerler ve sakatlık olmadan maclarını oynarlar." diye konuştu. Kadroya cağrılan oyuncuların cok değerli olduğunu vurgulayan Turkoğlu, "Kuluplerimizde bizi temsil eden, başarılarını istediğimiz arkadaşlar. Hedef 2019 Dunya Kupası'na gitmek. A Milli Takım Başantrenoru Ufuk Sarıca ve ekibi cok istekli. Onumuzdeki maclardan en az birini kazandığımız takdirde Cin'e gitme hakkı kazanıyoruz. Yonetim olarak her zaman destekcileri olmaya devam edeceğiz. İnşallah iki guzel mac yaparız ve Cin'e gitme hakkı elde ederiz." ifadelerini kullandı. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın da 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nu lider olarak tamamladığını hatırlatan Turkoğlu, "Kadınlarımızı kutlamak istiyorum, grubu birinci bitirdiler. Avrupa Şampiyonası'na grup lideri olarak gidecekler. Bu sıralama acısından onemli avantajdır." değerlendirmesinde bulundu. Başarılarda sponsor desteğinin de onemli olduğunu kaydeden Turkoğlu, "Devletimiz spora destek verse de ozel sektorun bu tip destekleri daha anlamlı oluyor. Federasyon olarak bu tip anlaşmaları onemseyen, basketbola değer katacağına inanan ekibiz." şeklinde goruş belirtti. Gunluk Gazeteler