Beşiktaş Sompo Japan başantrenoru Dusko Ivanovic, Hurriyet Gazetesi’ne bir roportaj verdi. AdTech Ad by Eurohoops Team / [email protected] Beşiktaş Sompo Japan’ın Karadağlı kocu Dusko Ivanovic, Hurriyet Gazetesi‘nden Fatih Sabovic’e ozel bir roportaj verdi. Deneyimli teknik adam neden Beşiktaş‘ı tercih ettiğini acıkladı, siyah-beyazlı taraftarlara bir mesaj gonderdi ve Mustafa Kemal Ataturk hayranlığından bahsetti. İşte Dusko Ivanovic’in verdiği roportaj: 1 yıllık aranın ardından kariyerinize neden Beşiktaş’la dondunuz? “İnsan gittiği yere ait hissetmeli, mutlu olmalı… Bu yuzden Beşiktaş’tayım. Burada uygun bir temel var. Bu temel uzerine guzel ve kaliteli yapılar inşa edebiliriz.” Kocluğa 1 yıl ara verdim. Teklifler aldım ama değerlendirmedim. Bana uygun yerler değildi. Ancak Beşiktaş’tan Cihat Kumuşoğlu, Turhan Koray ve basketbol danışma kurulu uyeleri beni aradı. Goruşmelerin ardından 1 yıl sonra kocluğa donme kararı aldım. Bana mucadele ruhunu, bu oyunu benim gibi sevdiklerini ve tutkuyu hissettirdiler.” Beşiktaş taraftarı ateşlidir. Onlara mesajınız var mı? “Taraftara mesajım şu: Bu kulubun asla pes etmeme gucu ve savaşcı ruhunu hissettiğim icin geldim. Karakterli sporculara hayran olurum. Takımım parkede skor ne olursa olsun her zaman savaşsın isterim. Taraftarımız da gelsin, hep birlikte daha iyisi icin savaşalım!” TAU Ceramica’yı efsane yaptınız. Beşiktaş’taki gencler ve gelecek hakkında neler soylemek istersiniz? “TAU Ceramica, Alfredo Salazar gibi buyuk bir scout’a sahipti. Genc yetenekleri bulup, cok ust duzey bir organizasyonla birleştirmiştik. Eğer size iyi malzemeler verilirse, siz de en iyi yemeği yapmaya calışıyorsunuz ve ortaya guzel şeyler cıkıyor. Beşiktaş’ta yerli ve genc isimler cok istekli…. Gelişim istiyorsanız, onları zor maclarda oynatmalısınız. Oyuncularıma hep şunu sorarım: “Bugun neden idmandasın?” Cunku eğer bir antrenmana geldiyseniz ve herhangi bir yonunuzde bir gram bile gelişme yoksa, sadece zaman kaybetmişsinizdir. Beşiktaş’ta aşılamaya calıştığım mantalite de tam olarak bu…” ‘MUSTAFA KEMAL ATATURK HAYRANIYIM’ “Sanata ilgi duyuyorum. eşimle tablo koleksiyonumuz var. Şimdi; Andrew Mango’nun yazdığı Ataturk’un biyografisini okuyorum. Ona hayranım ve yakından tanımak istiyorum. Anna Karenina ve Patria favori kitaplarım… Casablanca filmi de benim icin ozeldir.” eurohoops.net/tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Dusko Ivanovic: “Mustafa Kemal Ataturk’e Hayranım”