A Milli Erkek Takımımımızın, 2019 FIBA Basketbol Dunya Kupası’na katılabilmek icin ikinci tur I Grubu mucadelesinde İspanya’yı 71-67’lik skorla mağlup ettiği macın ardından antrenor Ufuk Sarıca macı değerlendirdi. “Cin’de duzenlenecek Dunya Kupası’na gitmek ve İspanya’yı yenmek şuanki takımımız icin cok onemli. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Macın gelişimi surpriz olmadı. Skor konusunda zorlanacağımızı duşunuyordum. Ama bu konuların coğunu calıştık ve uygulamayı da başardık. Tabii ki 1.5 ay once oynadığımız maca gore 6 oyuncumuz farklıydı. Cok fazla konu uzerinde calıştık. İspanya’nın teknik anlamda pota altında zaaflarının olduğunu biliyorduk. Bu bağlamda Semih’ten katkı aldık. Tolga, Sinan, Metecan ve Buğrahan da Doğuş ile birlikte muthiş katkı sağladı. Calıştığımız konulardan tek yapamadığımız hucum ribauntlarıydı. Duşuk skorla olan bu macı kazandık. İspanya’yı yenerek grup liderliğine yukseldik. Hicbir bahane one surmeden Cin’de yer almayı kendimize hedef olarak belirlemiştik. Coğu zaman eksik kadroyla oynasak da buyuk mesafe kaydettik. Artık %90 Cin’e gideceğiz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bugun mucadele eden ya da aramızda olmayan arkadaşlarımıza ve bu imkanları sağlayan federasyonumuza teşekkur ediyorum. FIBA ile Euroleague arasında sıkıntılı bir surec var. Burada oyuncularını gonderen kuluplere de ayrıca teşekkur ediyorum.” Basketdergisi