A Milli Erkek Takımımızın deplasmanda oynadığı Karadağ mucadelesinin ardından Başantrenor Ufuk Sarıca ve oyuncu Doğuş Balbay mucadeleyi değerlendirdi. Cin’in ev sahipliğinde gercekleştirilecek 2019 FIBA Dunya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci turunda I Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Takımımızın deplasmanda oynadığı Karadağ mucadelesinin ardından Başantrenor Ufuk Sarıca ve oyuncu Doğuş Balbay mucadeleyi değerlendirdi. Ufuk Sarıca, “İlk yarıdaki planımız son derece duzgun işledi ama faul problemi yaşadık. Cok basit fauller calındı. Rakibimiz serbest atış cizgisinden 15 sayı buldu. Hucum ribauntlarından 10 sayı yedik. Bu ilk yarıda bizim macı kontrol etmemizi engelledi. Ama sahada verdiğimiz mucadele benim icin yeterliydi. Tabii Karadağ da bugun macı cok iyi oynadı. Ozellikle 8-9 sayı one gectiğimiz bolumde macı bırakmadılar. Salondaki atmosfer de cok guzeldi. Bizim genc bir kadromuz var. Bu atmosferde bazı yanlış tercihler yapıldı. Bunlar da bence macı kaybetmemizde etkendi. Uc dort gunluk bir periyotta uc mac oynayan oyuncular var. FIBA ve Euroleague’in bu tutumunu bugun burada konuşmazsak oyuncuların sağlığını kurtaramayız. Biz de Karadağ da oyuncularımızı Euroleague maclarına gonderdik. Sonucta bu oyuncular da robot değil. Bence buyuk sakatlıkların onune gecmek icin duzenin değişmesi lazım. Karadağ’ı galibiyetlerinden oturu kutluyorum. Kendi oyuncularımı da ortaya koydukları mucadele ve bu kamp periyodundaki davranışlarından oturu kutluyor ve hepsine teşekkur ediyorum.” ifadelerini kullandı. Doğuş Balbay, “Ozellikle ilk iki ceyrekte istediklerimizi sahaya yansıtabildik. Skor olarak yakın bir mac oluyordu. Ucuncu ceyrekte iyi bir seri yakalayıp farkı da 8-9 sayıya kadar cıkardık. Macı orada koparabilirdik ama ne yazık ki rakibimiz dışarıdan bulduğu sayılarla macı cevirdi. Ribauntlarda da daha iyi olmamız gerekiyordu. Artık bu macı unutup Şubat penceresini duşunmeye başlamamız gerekiyor.” dedi. Basketdergisi