Turgay Demirel: "Kandırıldılar !.."
Basketbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Turgay Demirel: "Kandırıldılar !.."
-
05-10-2019, 23:06:21Turgay Demirel'den Ajansspor'a carpıcı acıklamalar !.. NBA'e giden genclerden, Milli Takım ve Tanjevic'e kadar pek cok konuda sorularımızı yanıtlayan Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel acık konuştu: "Oyuncularımızı kandırdılar !.." SİMSARLAR YETENEKLİ GENCLERİ YUTUYOR !..:. Sevgili Turgay Demirel roportajımıza ilk olarak yurt dışında yaşanan gelişmelerle başlamak istiyorum hemen ardından milli takıma geleceğim !.. NBA’deki temsilci sayımız azaldı derken bir genc isim Amerika’ya gitti. Ulkerspor’da sure bulamayan Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks ile anlaştı ve şu anda devam eden Efes Pilsen İstanbul World Cup’da milli takımla birlikte değil Amerika’da yaz kampında !.. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz ?.. Ben bunları acıkcası tecrubesiz cocukların yanlış yonlendirilmeleri olarak goruyorum !.. Ersan bugun ulaştığı yere Ulkerspor alt yapısı ve milli takım alt yapısı sayesinde geldi !.. Milli takımın Avrupa Şampiyonası’nda sergilediği oyunla bu seviyeye geldi !.. Zaten buralarda gosterdiği performansla draft secimlerine girdi !.. Evet oyle ama daha burada Ulkerspor’da ve Milli Takım’da oynayıp tecrube kazanması gerekirdi !.. Ersan henuz draft secimlerine girecek seviyede değildi !.. Eğer burada daha cok tecrube edinmeyi duşunebilselerdi, cok daha ust sıradan secilebilirdi !.. Ersan, Milwaukee tarafından 2. turda 36. sıradan secildi !.. Gecen sezon Ulkerspor’da 12.5 dakika, 4.5 sayı ve 3.2 ribaund ortalaması ile oynadı !.. Şimdi oncelikle kesinlikle draft secimlerine katılacak seviyede değildi !.. Ulkserspor’da dahi sure alamayan birinin once burada pişmesi gerekir !.. Daha en azından 1 – 2 sene daha Ulkerspor’da, Milli Takım’da oynayıp cok daha ust sıradan draftlara katılmayı duşunmeliydi !.. Bu durum tamamen bir takım oyuncu simsarlarının genc oyuncuları bilgisizce ve olumsuz bir şekilde yonlendirmesidir !.. .: KANDIRILIYORLAR !.. :. Yani Ersan burada tecrubesizliğinin ve doğru kişilerle calışmamasının kurbanı mı oldu ? Kesinlikle oyle ve sadece Ersan değil ne yazık ki Cenk de oyle. O da 50 kusuruncu sıradan secildi !.. Evet Cenk Akyol da 2.turda 59. sıradan Atlanta Hawks tarafından secildi !.. Cenk 59. sıradan secildi ve bugun oraya girmesinin hicbir gerekcesi yok !.. Cenk daha Yıldız Genc milli Takımda da oynuyor, A Milli Takımın kadrosunda da bulunuyor !.. Başkanım bu bir heves midir nasıl oluyor ? Valla bilemiyorum nasıl kandırılıyorlar !.. Bu ciddi bir sorun henuz tecrube kazanmamış olan basketbolcularımız belki de kariyerlerini tehlikeye atıyorlar !.. Bu cok ciddi bir durum ve bu şekilde devam ederse bu gencler kariyerlerini oldurecek !.. Bu işlerin cok ciddi bir kariyer planlaması ile yapılması gerekiyor. Duzgun, ciddi işini bilen kişiler bu oyuncuları yonlendirmeli !.. Sporcular cok tecrubesiz olabiliyor ve bu anlamda bu durumdan maalesef bir takım simsarlar faydalanabiliyor !.. Ve gorduğunuz gibi Ersan Genc Milli Takımın kadrosunda olmasına rağmen menajeri onu hic haber vermeden yurt dışına goturdu geri de gelmedi orada yaz kampında kaldı !.. Bu davranışlar onu disiplin kurulana sevk etti son durum nedir ? Disiplin kurulu kararını verecek tam anlamıyla henuz goruşulmedi gundem cok yoğun ve neler olacağını goreceğiz !. .: KENDİ KARİYERLERİNİ TEHLİKEYE ATIYORLAR !.. :. Ne oluyor bu yetenekler harcanıyorlar mı? Tam harcanıyorlar demeyelim !.. Ama NBA onları gercek değerlerinin cok altında alıyor ve kendi kendilerine kariyerlerini zor duruma sokuyorlar !.. Duşunsenize Cenk bundan 2- 3 sene sonra 10. sıradan rahatlıkla secilebilirdi !.. Bu durum Cenk icin olsun Ersan icin olsun cok daha kazanclı da olur… Tabii ki nasıl olmasın hem kazanclı olur hem de gittikleri takımda cok daha fazla saygı gorurler ama ne yazık ki boyle olmadı !.. Bu durumlarda genc yeteneklerin ağabeylerinden ders almaları ornek almaları gerekir cunku onlerinde cok başarılı ornekler var !.. Tabii ki ornek almaları lazım ama almıyor neden almıyorlar anlamak mumkun değil ve uzucu !... Başkanım bu duruma coach Tanjevıc de son derece sinirlendi !.. Tepkisini dile getirdi !.. Tabii alt yapısında bu kadar emek verilen ve kuluplerimizin bu kadar emek verdiği basketbolcularımızın bu kadar kolay kaybolması bu şekilde yanlış yonlendirilmesi hem kendilerine hem de Turk basketboluna buyuk zarar veriyor !.. .: BURADA ŞAMPİYONLARLA MUCADELE EDİYORUZ :. Başkanım cok zamanınızı aldım ama Efes Pilsen İstanbul World Cup’a da değinmek istiyorum !.. Son bir haftadır yabancı basını takip ediyorum bu gercekten de herkesin gozunu İstanbul’a cevirmiş durumda !... Herkes burayı konuşuyor, oyuncularımız hakkında bilgiler yayınlıyor yani kısaca Abdi İpekci ve cevresi mercek altında !.. Turnuva katılanları da cok kuvvetli milli takımlar. Sizin TBF olarak desteklediğiniz Efes Pilsen İstanbul World Cup, dorduncu kez duzenleniyor !.. Milli takım da cok ciddi bir hazırlık donemi gecirecek… Basketbolcularımızla konuştum ve hepsi de gayet olgun bir şekilde kupadan once uyum ve iyi bir hazırlık geliyor ama tabii ki kupayı da kazanırsak ne mutlu bize dedi.. Oncelikle bu turnuva senin de soylediğin gibi dorduncu kez duzenlenen cok onemli ve buyuk bir organizasyon; zaten katılanlara da bakacak olursak Efes Cup kendisini anlatıyor !.. Kıtaların en iyilerini buraya getirerek bu organizasyona başladık ve şimdi de Avrupa’nın en buyukleri buraya geliyor !.. Avrupa basınının gozu uzerimizde ve basketbolseverler burada Millilerimizi en gucluler onunde seyredecek ve 6 cok kuvvetli ekiple Avrupa basınının takip ediş şekli bizim de TBF olarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gosteriyor !.. Efes Pilsen’in de bu anlamda yaptığı desteğe ve bize yaptığı yardımlara cok teşekkur ediyoruz !.. Soylediğin gibi oyuncular burada kupa alacağız diye değil iyi bir hazırlık gecirmek istiyor ama bu kadar buyuk ulkeler karşısında onlarda otomatikman kazanmak isteyecek !.. Kazanırsak da ayrı bir moral olacak tabii ki !.. Ama kazanamasak da iyi bir hazırlık donemini tamamlamak en buyuk amacımız !.. İtalya orneği var !.. Evet bildiğiniz gibi İtalya burada cok başarılı bir hazırlık donemi ve turnuvanın ardından Avrupa Şampiyonası’nda 3. olmuştu. Bu turnuva bu takımlara buyuk imkanlar sağlıyor ve bizim sporcularımız da bunun bilincinde !. Mutlaka cok iyi mucadele edeceğiz ama esas hedefimiz 2005 Avrupa Şampiyonası ve 15 – 20 gun sonrası olduğunu cok iyi biliyoruz !.. .: NEYE GORE DUŞTUK ? :. Burada cok kuvvetli ekipler var ve Avrupa Şampiyonası’nın neredeyse 10 tane kupa adayı var !.. 2001’de gelen başarıların ardından milli takım istediği yukselişi surduremedi ama şimdi NBA’de, TBL’de ve dışarıda oynayan basketbolcularımızla konuşuyorum cok daha tecrubeli ve oturaklı olduklarını soyluyorlar !.. Bir bakarsanız cok yetenekli bir takımız ve siz bu takımı A Milli Takımı nere goruyorsunuz ? Şimdi oyle duştuk dememiz biraz abartılı oluyor cunku 2003’de 2002 Dunya Şampiyonu olan Sırbistan Karadağ’a ceyrek finalde kaybettik !.. Macın son saniyelerinde kaybettik hatta aleyhimize verilen kararlarda bizi biraz engelledi acıkcası !.. Sırbistan Karadağ tabii ki cok zorluydu ve şimdi cok buyuk baskı gorecekler Litvanya, Fransa, İspanya, Hırvatistan, Slovenya, İtalya var !.. .: TANJEVİC BUYUK ŞANS :. Tanjevic buyuk şans !.. Tanjevic ile konuşuyordum bir anda aklıma geldi bizim coachumuz en tecrubelilerin başında geliyor ve rakipleri cok cok iyi tanıyor !.. Tabii ki kendisi bu rakipleri cok iyi tanımakla da kalmıyor aynı zamanda cok da tecrubeli ve kariyerli bir isim !.. Ama sen 10 tane ulke var ki hepsi finale cıkabilir hepsi madalya alabilir ve Turkiye’de bunlardan birisi ve inşallah yaptığımız calışmalar bize orada buyuk bir başarı getirir. Umarım bir şanssızlık olmaz beklemediğimiz aksiliklerle karşılaşmayı tabii ki cok iyi hazırlanıyoruz ama bir sakatlık falan yaşamayız en cok korktuğumuz nokta bu umarım bir sakatlık falan olmaz !.. Avrupa Şampiyonası’na tam takım katılarak elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz ve ilk macta da Avrupa şampiyonu Litvanya ile karşılaşacağız ve grup birincisi olmak buyuk onem taşıyor, bunun bilincindeyiz hem sporcular hem de teknik ekip !.. Elimizden gelen her şeyi yaparak bu uc macı başarılı bir şekilde bitirip avantajı yakalamak istiyoruz bunu da yapacak gucteyiz rakiplerimiz de bunu biliyor !.. .: A MİLLİLERİ Mİ OYNATSAYDIK !.. :. Başkanım bu son soru olacak, daha fazla da vaktinizi almak istemiyorum. Bu soru Universiade ile ilgili !.. Herkes altın madalya beklerken biz altıncı olduk !.. Basında şoyle eleştiriler cıktı neden Doğan Hakyemez oradaydı neden o sırada A Milli Takımla birlikte değildi ve ben buna bir cevap bekliyorum ve 6. olmamız nasıl bir başarısızlıktı ne yanlış gitti !.. Ve Doğan Hakyemez’in orada olması neden eleştirildi orada bulunup destek vermesi yanlış bir şey miydi ? Tabii ki değil olur mu hic oyle şey !.. Kendisi milli takımlar baş koordinatorudur ve bu da bayan erkek olarak tum kategorilerden sorumlu olduğu anlamına gelir !.. A Milli Erkek Takımı’na tabii ki daha cok yardımcı olmaya calışıyor sorumlulukları cercevesinde, Universiade’de genclere verdiği destek tam olarak A Bayan Milli Takıma Akdeniz Oyunları’nda verdiği desteğin aynısıdır !.. Bayanlar ve erkeklerde farklı oyunculardan oluşarak katıldık… Altın madalya ise; universite oyuncularından kurulan takımımıza ayrı bir proje yapabilirdik altın madalya kazanmak icin !.. Universite oğrencisi olan Milli takım oyuncuları ile kurardık takımı, ama kimlerin ne kadar universite oğrencisi olduğu da soru işareti !.. Ama Avrupa Şampiyonası cok cok onemli ardından Dunya Şampiyonası ve 2010 bunlar buyuk projeler ve amaclar bu doğrultuda calışıyoruz !.. Bizim de Universiade’a iyi bir kadro ile katıldığımızı duşunuyorum !.. Aslında bakacak olursak Ceyrek finalden tam cıkıyorduk değil mi ? Rusya macında işler bir anda değişti !.. Rusya macı donum noktası oldu… Son 10 dakikasına 17 sayı onde girdiğimiz macı verdik !.. Buyuk bir talihsizlikle kaybettik ve ilk dorde kalamadık ve o zaman Amerika iler yarı final macı yapacaktık!.. Ben takımımızın elinden gelenin en iyisini yaptığını duşunuyorum ama bazen basketbol da yapılan ufak hatalar sonucu bir anda değiştirebiliyor !.. Bu da basketbolun daha doğrusu sporun bir cilvesi olsa gerek !.. Tabii ki oyle nede olsa bu bir mucadeledir ve bu tip durumlar her zaman yaşanabilir bunlara da hazırlıklı olmak gerekiyor !.. Başkanım cok cok teşekkur ediyorum !. Ne kadar yoğun olduğunuzu biliyorum ve vakit ayırdınız size ve ekibinize başarılar diliyorum!.. Ben cok teşekkur ederim, size de iyi calışmalar goruşmek uzere… __________________