NBA’deki gururumuz, Orlando Magic takımının yıldız oyuncusu Hidayet Turkoğlu ve eşi Banu, kalabalık aile ozlemlerinden, yalnız gecen ozel gunlere kadar hayatlarıyla ilgili her detayı Hello dergisiyle paylaştılar. - Nerede tanıştınız? H. Turkoğlu: O evindeydi ben hastanedeydim. Ortak bir arkadaşımız ameliyat olmuştu ben de onu ziyarete gitmiştim. Banu da gelecekmiş ama gelemediği icin telefonla aradı orayı. Arkadaş da ameliyatlı olduğu icin ben baktım telefona. O sırada Efes Pilsen’de basket oynuyordum. Sonra arkadaş iyileşti ve tanıştırdı bizi. - Banu’nun neyi etkiledi sizi? H. Turkoğlu: Doğallığı cok hoşuma gitti. Kasıntı ve burnu yukseklerde değildi. Cok eğleniyor, cok guluyorduk. Bu bize cazip geldi. - Siz nasıl bir kişilik buldunuz Hidayet’te? B. Turkoğlu: Beklediğimden farklı bir kişilik buldum. Bu kadar doğal, sade olabileceğini duşunmemiştim. Tanıştığımızda bana gore biri olduğunu duşunmuştum. - Birbirinize benziyor musunuz? B. Turkoğlu: Hayata bakış acımız cok yakındı, ucurumlar yoktu aramızda. EŞİM MACLARDA HİC TEPKİ VERMEZ ALKIŞLAMAZ BİLE - Ne okudunuz siz? B. Turkoğlu: Tanıştığımızda Haydarpaşa Lisesi’nde okuyordum. İstanbul Universitesi’nde Amerikan Edebiyatı okudum. Hidayet’in Amerika’ya gitmesiyle beraber ben de okulumu ve bolumumu değiştirdim. Şimdi tekstil okuyorum ve 3’uncu sınıftayım. Bitirince bu konuyla ilgili iş yapmayı cok istiyorum. - Boş vaktinizde neler paylaşıyorsunuz? H. Turkoğlu: Dışarı cıkmayı cok severiz. Cok sık birlikte olamadığımız icin bir yerlere gitmeyi tercih ediyoruz. Guzel mekanlarda guzel yemekler yeriz. B. Turkoğlu: Birlikteyken televizyon seyretmek bile ekstra bir durum. Cok uzun sureler ve sıklıkla seyahat ediyor Hidayet. - Maclara gidiyor musunuz siz de? B. Turkoğlu: Evdeki yani Orlando’daki tum maclara gidiyorum. - Ruh haliniz nasıl oluyor maclarda? H. Turkoğlu: Hic tepkisi yok. Alışkanlıktan herhalde. İyi ya da kotu oynadığım zaman insan bir tepki verir, tepkisi normal TV seyreder gibi! Basket attıktan sonra donup bakıyorum tribune, ne tepki, ne alkış var. B. Turkoğlu: İş olarak goruyorum artık bunu. Bir iş adamının eşini duşunelim, projeler kazandığı zaman partiler yapmıyor. İcten ice seviniyorum ama cok tepkili değilim. Sakatlanmasından cok korkuyorum. Cok dua ediyorum. - Maca cıkarken uğurunuz, duanız var mıdır? H. Turkoğlu: Hep sağ ayakla cıkarım, dua ederim. Maclara başlamadan once ailemle ve eşimle telefonda konuşurum. En son telefonu annem alır bir dua okur. Eşim de dua eder. - Mactan bir gece onceniz nasıl gecer? Dinlenir misiniz? H. Turkoğlu: Banu yemek yapmadıysa dışarıda bir yerlere gider yemek yeriz. Sinemaya ya da arkadaşlara gideriz. O an ertesi gunku macı duşunmem. Normal bir akşammış gibi davranırım. Cok profesyoneliz artık. Mac saatine kadar tepkimi gostermem. - Ev haliniz nasıldır? H. Turkoğlu: Evi cok severim. Turk kanalları aldık, butun gun Turk filmleri seyrederim. Eğer bir yere gitmeyeceksek sıcak evimde oturup dizi izlerim. Kurtlar Vadisi, Yabancı Damat, Aliye ve Buyuk Yalan’ı takip ediyoruz. KALABALIK BİR AİLE OLACAĞIZ BİZE BAHCELİ EV GEREKİYOR - Evde mutfağa girer misiniz? H. Turkoğlu: Mutfağı dağıtma konusunda ayrı bir yeteneğim vardır. Acıktığım zaman bir sandvic yapabilirim. Ocağı yakmadan. - Annenizin yemeklerini ozluyor musunuz? H. Turkoğlu: Ozluyorum tabii. Eşim de yemek yapıyor. B. Turkoğlu: En cok pilav ve corba seviyor. Kendimi o yonden şanslı hissediyorum, yemek secen bir insan değil. Ne pişmişse onu yer. Kofte ve iyi pişmiş et yemeği de sever. - Turkiye’de en cok neyi ozluyorsunuz? H. Turkoğlu: İkimiz de ailemizi ozluyoruz. Yalnızız orada. Arkadaşlarımızı, buradaki guzel ortamı bırakıp giderken hep zorlanıyoruz. Cok seyahat ettim, yerler gordum. Burada keyif aldığım kadar hicbir yerde almadım. Basketbolu bıraktıktan sonra buraya donup yerleşeceğiz, yuvamıza doneceğiz. - Basketbolu ne zaman bırakacaksınız? H. Turkoğlu: Allah bir terslik vermezse 10 sene daha oynamayı duşunuyorum. 36 yaşında bırakmayı duşunuyorum. - Kariyeriniz kadar kontrat da onemli, şu anda hayatınızın garanti altında olduğunu duşunuyor musunuz? H. Turkoğlu: Yaptığım kontrat sadece bizim değil tum ailemin rahat etmesini sağladı. Boyle bir şansa ve yeteneğe sahip olduğum icin duacıyım. İyi yerlere geldik, iyi imkanlarla yaşıyoruz. Akıllı bir yatırım yapıp, basketbolu bıraktıktan sonra da rahat etmek istiyoruz. - Ne var planlarınızda? H. Turkoğlu: Kalabalık aile olmayı planladığımız icin bahcesi, havuzu olan geniş bir ev almak istiyoruz. - Bebek sahibi olmayı duşunuyor musunuz? H. Turkoğlu: Duşunuyoruz. Biraderin hanımı hamile, bir ay sonra cocuğu olacak, inşallah bizim de bir tane olur. - Hidayet, zor bir erkek midir? B. Turkoğlu: Kesinlikle değil. Kendimi cok şanslı hissediyorum. Hidayet olaylara cabuk sinirlenir ama iki dakika gecince bir şey olmamış gibi davranır. Cok iyi tanıdığımdan benim icin kolay birisi. HİDAYET COK SEYAHAT ETTİĞİ İCİN OZEL GUNLERDE YALNIZIZ - Evliliğinizde mutluluğunuzun anahtarı nedir? B. Turkoğlu: Hayatta insan bircok şeyi eşiyle paylaşır. Kızgın olduğu zamanlarda da sinirini eşinden cıkarır diye duşunuyorum. En yakınında ben varım, nazını en cok cekecek kişi de benim diye duşunuyorum. Bu da benim icin yatıştırıcı bir sebep oluyor. - Yaşadığınız en buyuk zorluk ne oluyor? B. Turkoğlu: Tek başıma olmam. Hidayet cok seyahat ettiği icin Sevgililer Gunu’nu, yılbaşını, doğum gunlerimi tek başıma gecirdiğim oluyor. Onlardan biri gibi oldum Ekim başında Amerika’ya gidiyoruz. Bizi Orlando’da yeni aldığımız bitmemiş bir ev bekliyor, onun telaşı olacak. Takım ve cevreye adaptasyonum oturdu. Beş sene daha oradayım. takım arkadaşlarımla aram cok iyi. Allah bozmasın. Sempatikliğimden olsa gerek her gittiğim takımda, uc takımda oynadım; (Sacramento, San Antonio ve Orlando) halk tarafından cok sevilen ve desteklenen oyuncu oldum. Cok keyif alıyorum oynarken. Ne zaman oyuna girsem herkes cığlık atıyor, tezahurat yapıyor. Bu da bana moral veriyor, daha iyi oynamamı sağlıyor. İlk başlarda cok heyecanlanıyordum. Adaptasyon problemim vardı. Şu anda onlardan biri gibiyim. Gosterdiğim performansla da onlardan farksız olduğum icin mutluyum. Sonsuz aşka ikimiz de inanmıyoruz - Sonsuz aşka inanıyor musunuz? H. Turkoğlu: Sonsuz aşka inanmıyorum. B. Turkoğlu: Ben de inanmıyorum. Nasıl olabilir ki? Hidayet’i ilk gorduğum andaki kadar kalbim hızlı carpmıyor. Ama benim dunyam oldu şu anda. Deli gibi aşıkları da oynamıyoruz, oyle de değiliz acıkcası. Hidayet benim dunyam, yaşamdaki odak noktam. H. Turkoğlu: Antrenman aralarında bile eşimin yanına gitmek istiyorum. Parcam gibi adeta. Birbirimizi seviyoruz ve saygı gosteriyoruz. Birbirimize bağlıyız. - Hayatta en cok ne yapmak isterdiniz? H. Turkoğlu: Bir erkek cocuk sahibi olmak isterim herhalde. (Kaynak: Hurriyet Gazetesi)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- H.Turkoğlu Roportaj