Philadelphia 76ers’ın genc yıldızı Furkan Korkmaz, Eurohoops’a ozel acıklamalar yaptı. AdTech Ad by George Efkarpides/ [email protected] Philadelphia 76ers‘taki temsilcimiz Furkan Korkmaz, takımının Los Angeles Clippers‘ı mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Eurohoops’a ozel acıklamalar yaptı. Furkan, bu sezon daha fazla katkı vermesi konusunda; “Bu benim ikinci yılım. Kocların benden beklentilerini ve bir oyuncu olarak sahada neler yapmam gerektiğini biliyorum. Bu yuzden sahada daha guvenli hissediyorum ve işimi yapmaya calışıyorum” dedi. Sixers‘taki temsilcimiz, takımının hedefleri icin; “Biz hem hucumda hem de savunmada daha iyi basketbol oynamaya calışıyoruz. Nasıl sayı bulacağımızı ve nasıl savunacağımızı geliştirmeye calışıyoruz. Olabilecek en yuksek sırada normal sezonu bitirip once konferansımızda şampiyon olmak istiyoruz ardından da NBA’de şampiyonluğu hedefliyoruz” yorumunu yaptı. Furkan, EuroLeague’de oynamasının kendisine NBA’de nasıl katkı yaptığı sorusuna ise; “2 sezon EuroLeague’de oynama şansım oldu. Ancak EuroLeague’i domine ediyordum diye bir şey soyleyemem. Bazen 5 dakika alıyordum bazen 15 dakika alıyordum. Banvit’e gidip daha fazla sure aldığımda ise bence benim icin daha iyi oldu. Buradaki tecrubemle daha iyi olduğumu ve sorumluluk alabileceğimi gosterdiğimi duşunuyorum” yanıtını verdi. 21 yaşındaki oyuncu, basketbola başlayacak kucuklere; “Eğer başarılı olacaksınız bazı şeyleri bir kenara bırakmalısınız. Bazı şeyleri feda etmelisiniz. Başarılı olmak kolay değil. Buradaki herkes basketbol oynuyor ve bircok insan NBA’de basket oynamayı hedefliyor. Benim hedefim de buydu ve buradayım. Ancak henuz işim bitmedi. Sahada hala daha cok şey gosterebilirim” tavsiyelerini verdi. Genc yıldız, Turkiye Milli Takımı ve bu yaz duzenlenecek Dunya Kupası icinse; “Yazın ilk Dunya Kupası tecrubemi yaşayacağım. Bunun icin cok heyecanlıyım. Milli takım bizim icin cok ozel bir his. Ozellikle de şu anda ulkemizden uzaktayız ve ulkemizi daha da cok ozluyoruz. Cok yetenekli bir genc jenerasyonumuz var. Eğer maclarımızı takip ettiyseniz bu takımın oynayabildiğini gosterdik. Bu takım gelecekte başarılı olacaktır. Bu yaz mı 2-3 yaz sonra mı bilmiyorum. Ancak başarılı olacağız. Şu anda milli takım icin hedef belirlemek zor cunku genc bir takımız. Eğer madalya alırsak ben bunun surpriz olacağını duşunmuyorum. Tabii ki surpriz gibi gorunebilir ama biz neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bunu sadece herkese gostermeliyiz” dedi. eurohoops.net/tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Furkan Korkmaz: “Dunya Kupası’nda Madalya Alırsak Bence Surpriz Olmaz”