Fenerbahce Beko’nun genc oyuncusu Ergi Tırpancı, RedBull Turkiye’ye bir rcport AdTech Ad by Eurohoops Team / [email protected] Fenerbahce Beko’nun 2000 doğumlu oyuncusu Ergi Tırpancı, RedBull Turkiye’den Cem Pekdoğru’ya ozel bir roportaj verdi ve koc Zeljko Obradovic‘ten ilham kaynağı Bogdan Bogdanovic’e bircok konudan bahsetti. Ergi Tırpancı’nın RedBull Turkiye’ye verdiği roportajdan kesitler: 21 Ekim’de Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda 6 dakika forma giyerek Fenerbahce taraftarının karşısına cıktın ve sonrasında EuroLeague’de de sure bulan bir oyuncu oldun. Koc Obradovic’in sana oyuna girmen icin bir daha ne zaman işaret edeceğini asla onceden kestiremiyorsun anlaşılan. Bu belirsizlikle baş etmeyi, o mental direnci gostermeyi nasıl beceriyorsun? “Bunun kolay olmayacağını en başından beri kendime soyluyordum. “Kostas mı, Ergi mi?” Bu soruya şu anda kim “Ergi” diye cevap verir ki? Benim birinci gorevim, Kostas Sloukas’a ve diğerlerine idman vererek onların yukarıya cıkmalarına yardımcı olmak. Zaten onlarla birlikte gecirdiğim her an yeni bir şeyler oğreniyorum. Yapmam gereken, bunu hak etmek icin yuzde yuzumu sahaya vermek. Şu an icin oynamadığım macların sayısının, oynadıklarımdan daha fazla olması kadar doğal bir şey yok. Eğer iyi idman yaparsam ve hazır olduğumu Koc’a gosterirsem, bir yerde duşunup beni sahaya atacağını biliyorum. Oynamadığım bir macın sonunda da Ataşehir’e gelip burada bireysel idmanımı yapıyorum, bir sonraki macta daha hazır olmak icin. Bu ekstra calışmaların kendi kişisel gelişimim icin onemli olduğunun farkındayım elbette, yine de bunu daha ziyade takıma duyduğum saygının beraberinde gelen bir şey olarak goruyorum. Burası en iyilerin bir araya geldiği takım – en iyi guardlar, en iyi forvetler, en iyi uzunlar ve en iyi koc burada. Formayı kapmak istiyorsam, arkama yaslanıp bekleyemem. İlk gunden beri bu kafa yapısıyla hareket ediyorum: Koc Obradovic’le idman yapmanın bir fiyatı yok. Kimse bu parayı odeyip de onunla idmana cıkamaz, o okulun oğrencisi olamaz. Bu paha bicilemez bir şey ve bu okula kabul edildikten sonra, kendini ne kadar geliştireceğin senin elinde.” İyi bir kocun elinden iyi bir şutor olarak Fenerbahce’ye transfer olan ama limitlerinin nerede olduğu tam olarak kestirilemeyen Bogdan Bogdanovic, İstanbul’da gecirdiği uc sezonun sonunda Avrupa’nın zirvesine yukseliyor ve olgunluk donemini actığını da o Final Four’da ilan ediyor. Senin icin bir rol modelden bahsedeceksek, uğramamız gereken ilk isim herhalde Bogdanovic… “Kesinlikle oyle. Roportaj boyunca Doncic’ten bahsettik. Ama şunu da unutmayalım, Doncic’in buyuk bir oyuncu olacağı bize ilk gunden itibaren soyleniyordu. Slovenya’da da, Real Madrid’de de herkesten buyuk bir ilahtı. Onun NBA yıldızı olması zaman meselesiydi, oraların oyuncusuydu. Bogdanovic buraya geldiğinde ise, hedef ondan bir EuroLeague oyuncusu cıkarmaktı. Daha fazlası onun elindeydi ve sonunda kendisini bu noktaya getirdi. Sırbistan’da bereket icinde buyumemişti, basketboldan para kazanamazsa kendisine cok iyi bir B planı yaratamayabilirdi. Tum bunlara rağmen hic geri adım atmadı. İzlediğim tum oyuncular arasında, oyun algısını onun kadar geliştiren ikinci bir oyuncu sayamam. Burada buyudu, burada gelişti. Ve şimdi aynı adanmışlıkla ilerlemeye devam ediyor. Bogdanovic, benim icin muthiş bir ornek. Onun girdiği yola, onun gosterdiği adanmışlıkla girmeyi istiyorum. O yolda olmak benim elimde ve ben de orayı istiyorum. Her idmana giderken beni heyecanlandıran yegÂne şey bu – o yola girme fikri. Obradovic gibi buyuk bir koctan ve tum takım arkadaşlarımdan yeni bir şeyler oğrenmenin heyecanını taşıyorum. Ve en yakın zamanda, Bogdanovic’in yaptığı gibi o sahaya hukmetmenin hayalini kuruyorum. İnsanlar bu hayalle dalga gecebilir, bu beni ilgilendirmiyor. Obradovic’le bu yola giren ve Bogdanovic gibi gelişim gosteren kac tane oyuncuya şahit olmuşuzdur, neden bunlardan biri de ben olmayayım? Gunun sonunda, OAKA’ya cıkıp 30 dakika top oynayıp 25 sayı atmak, 8 ribaund almak, 6 asist yapmak. Beni motive eden şey bu. Bogdanovic’in geldiği yer, benim birinci motivasyon kaynağım.” eurohoops.net/tr