Fenerbahce Beko forması giyen Sırp basketbolcu Marko Guduric, uzun yıllar sarı-lacivert formayı giymek istediğini bildirdi. Ulkesinde yayın yapan "Sport Klub" haber sitesine konuşan Guduric, sezonun geride kalan bolumu, Fenerbahce Beko gunleri ve Zeljko Obradovic hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sezonun geride kalan bolumunde artık sakatlık sorunu olmadığı icin daha guclu ve iyi antrenmanlar yapabildiğini belirten Guduric, "Ayrıca takımdaki ikinci senem. Sistemi biliyorum. Maclarda takıma katkı yapmam daha kolay oldu. İyi oynuyor, guzel sonuclar alıyoruz." ifadelerini kullandı. Fenerbahce Beko Başantrenoru Zeljko Obradovic'in sistemine de değinen Guduric, bu sistemin temel ozelliklerinin disiplin ve her oyuncunun rolunu bildiği bir takım oyunundan gectiğini vurguladı. Guduric, takım olarak iyi oynadıkları ve bireysel olarak oyunda daha cok kaldığı icin cok mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Benim ustlendiğim rol savunmaya enerji katmak, en agresif oyunculardan biri olmak ve hucumda takım arkadaşlarıma şut imkanları yaratmak. Bu sezon topla cok daha fazla oynuyor olmak ve takım arkadaşlarıma şut şansları oluşturmak hoşuma gidiyor." Oyun kurucu ozelliklerini ve fiziğini guclendirmek istediğinin altını cizen Guduric, bir hafta icinde iki mac oynamadıkları donemlerde bireysel antrenmanlar yaptığını belirtti. Guduric, başta Zeljko Obradovic olmak uzere gecen sezon kulube yeni geldiğinde herkesin kendisini olağanustu karşıladığını belirterek, "Ben de dinlemeye ve oğrenmeye, iyi bir oğrenci olmaya cabalıyorum." yorumunu yaptı. Sarı-lacivertli takımda uzun yıllar kalabileceğini kaydeden Guduric, "Gecen sezon yeni geldiğimde de 10 yıllık sozleşme imzalayabileceğimi soylemiştim, zira kulupteki organizasyon ve insanlar beni cok etkilemişti. Aynı hislerim bu yıl icin de gecerli. Daha devam eden sozleşmem var. Geleceğin neler getireceğini goreceğiz, ama kesinlikle kendimi uzun sure Fenerbahce'de goruyorum." değerlendirmesinde bulundu. Basketdergisi