Alıntı:
Tanjevic İtalya'yı değerlendirdi Ekrem PARMAKSIZ (Derleyen)- İtalyan basını milli takımımız coachu Bogdan Tanyevic ile 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası, İtalyan Milli Takımı ve Serie A ile ilgili ayrıntılı bir roportaj gercekleştirdiler. Gok-Mavilililere 1999 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandıran ve İtalya Ligini cok yakından takip eden Sırp teknik adam, bu roportajda ilginc acıklamalarda bulundu: - Belgrad'daki bu yılki Avrupa Şampiyonası ve favori ekipler ile ilgili goruşlerinizi alabilir miyiz? BT- Şampiyonluk icin favorim ev sahibi ekip yani Sırbistan Karadağ. Bu konuda hic bir şuphem yok. Madalya sıralamasında yer alabilecek diğer ekipler arasında Litvanya, İtalya ve İspanya'yı şanslı olacağını duşunuyorum. Bu arada Slovenya'yı da unutmamak lazım. Bu seneki şampiyonanın cok cetin gececeğine inanıyorum. Zor maclarda stresi kontrol altında tutan ve sakin olan ekipler başarılı olacaktır. - İtalyan Milli Takımından bahsedecek olursak. Kendilerini nasıl buluyorsunuz? 1999 yılında sizin altın madalyaya taşıdığınız İtalya Milli Takımıyla şimdiki takım arasında herhangi bir değişiklik ya da fark goruyor musunuz? BT- Buyuk benzerlikler goruyorum. Oyuncuların buyuk bir kısmı o zaman da oynayan oyuncular. Sadece oyun tarzında biraz değişiklikler var. Ama oyle buyuk farklılıklar kesinlikle yok. İtalya muthiş bir donem geciriyor ve mukemmel sonuclar alıyorlar. Bu yılki Avrupa Şampiyonası'nda da iyi işler yapacaklarına inanıyorum. - Son yıllarda İtalyan basketbolunda metropol kentlerin buyuk bir yukselişi var. BT- Roma ve Milano kentleri bu acıdan cok onemli roller oynadılar. Ancak Represa'nın Fortitude Bologna ile gecen sezon kazandığı başarıyı da unutmamız lazım. Lig şampiyonu oldular. Kaldı ki bu şampiyonluğu o anlarda Vujanic gibi ust duzey bir yetenekten yoksun mucadele ederek kazandılar. - Dejan Bodiroga, Lottomatica Roma takımıyla anlaşarak, İtalyan Ligi'ne tekrar geri donuş yaptı. Dejan'ın donuşu ile ilgili neler duşunuyorsunuz? BT- Roma takımının Bodiroga'yı transfer etmekle cok iyi bir iş yaptığını duşunuyorum. Sıradışı ve ust duzey kalitedeki bu oyuncuyu kadrolarına dahil etmekle onumuzdeki sezon icin şampiyonluk şanslarını oldukca artırdılar.. - Bodiroga'yı İtalya'ya ilk getiren siz olmuştunuz (Trieste takımına). O zaman 18 yaşında bir gencti. O yıllarda Bodiroga size gore gelecek vaat ediyor muydu? BT- Kesinlikle evet. O konuda hic bir şuphem yoktu. Sınırsız yetenekleri olan bir oyuncuydu. Onumuzdeki sezon Roma'da cok buyuk işler yapacağına eminim. - Siz her zaman genc oyuncuları basketbola kazandıran bir coach oldunuz. İtalya'da neler goruyorsunuz ? BT- Gigli, Mancinelli, Bargnani ve Bellinelli gibi cok iyi işler yapacak yetenekli oyuncularınız var. - 'Bodiroga basketbol yaşamına İtalya'da devam edecek' dedik. Acaba eski oğrencilerinizden ve şu an Barcelona'da forma giyen Fucka'nın da İtalya'ya donme ihtimali var mı? BT- Neden olmasın ! Gayet mumkun. Fucka Trieste kentine aşık ve o şehri kendi kenti gibi goren bir oyuncu. Eğer bir gun Trieste İtalya 1. Ligi'ne cıkarsa Fucka'nın Trieste takımında gonullu oynabileceğine inanıyorum.
bu roportaj benim fazlasıyla ilgimi cekti..cunku milli takım coach unun takımına guvenmemesi iddialı ekipler arasında gostermemesini ben cok yadırgadım.. tanjevic takımına guvenmiyorsa kim guvenecek bu takıma??? kim motive edecek bu 12 kaprisli devi??? sizin de tanjevic in roportajı hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum... __________________
<====tanjevic'in ROportaji...(mutlaka Okuyun)====>
Basketbol0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- <====tanjevic'in ROportaji...(mutlaka Okuyun)====>