Shaquille O'Neal bir yandan Katrinazedelere yardım ediyor bir yandan da polis rozeti goğsunde sucluları yakalıyor !.. Miami Polis Departmanı'nda gorev alan 2.17'lik dev pivot salonda rakiplerinin sokakta da sucluların peşinde !.. Shaq 2 haftadır Katrina kasıragasının yarattığı felaketin yaralarının sarılmasına yaptığı yardımlar ile her zaman olduğu gibi yine ornek bir davranış sergiliyor !.. NBA yıldızı son olarak 18 tekerlekli tırını yardım malzemeleri ve ilaclarla doldurarak New Orleans'ın yolunu tuttu !.. Aldığı malzemeleri bir cok yıldız gibi kendi alleriyle dağıttı ve sevenleri ile bir araya gelerek kısa bir sureliğinede olsa yaşadıklarını unutturmak icin yanlarında yerini aldı !.. Shaq salonlarda sergilediği sportmen tavırlar, saha dışındaki centilmen tavırlarıyle her zaman taktir goren bir isim olmayı başardı !.. Ancak Shaq bu yardımlarının gecici yada sadece bir heves olmadığını sadece anlatmakla kalmadı ve uzun zamandır gorduğu polis eğitimini tamamladı ve sokaklarda da sucluların ve kotulerin peşine duşmeye başladı !.. Los Angeles'ta yaşadığı yıllarda başlayan eğitimine Miami'de de devam eden dev pivot, Los Angeles limanlarında polislere yaptığı gonullu yardımların ardından şimdi de Miami sokaklarında devriyeye cıkıyor !.. U.S Marshall burusunun verdiği eğitimlerle rozetini de goğsune takan dev pivot ne kadar yurekli olduğunu sadece sahada değil saha dışında da gostermeye başladı !.. Uzun sure boyunca bulunduğu şehirlerdeki polis departmanlarına gonullu insanlar kazandırmak icin kampanyalar yapan Shaquille O'Neal artık rozetini takan bir gonullu polis !.. Bugune kadar cevirdiği 10 holywood filminden 1997'deki "Steel"de de zor durumdakilere ve polise yardım eden bir profil cizen 2.17 lik dev pivot gercek hayatta aldığı gorevlerde de başarılı olacağa benziyor !.. Son gorevine gecen hafta sonu cıkan NBA yıldızı Miami polisi ile birlikte calışarak gay bir cifte saldıran suclunun yakalanmasına yardımcı oldu !.. Salonların dışındaki boş vaktini kendisine atanan gorevlerle dolduran Shaq, sabaha karşı 3'te Miami Polis Departmanı ile birlikte cıktığı gorevde 18 yaşındaki Michael Gonzalez'in oldurucu bir silahla bir cifte saldırmaktan tutklanmasına yardımcı oldu !.. Basketbolla yollarını ayırdıktan kısa bir sure sonra Polis Şefi yada Eyalet Şerifi olmak isteyen Shaq bu amacına da ulaşacağa benziyor !.. Miami Polisi ile ortak olarak cıktığı ve başarı ile tamamladığı gorevin ardından acıklama yapan Shaq: "Ben boş vakti olan ve bu zamanını polise yardım ederek geciren bir sıradan bir vatandaş olarak değil Miami Polis Departmanı'nın eğitimli bir uyesi olarak tanınmak istiyorum" dedi !.. __________________