Spor Toto 1. Lig ekibi İstanbulspor'dan gectiğimiz yaz doneminde Fransa 1. Lig ekiplerinden Lille'e transfer olan başarılı sağ bek Mehmet acıklamalarda bulundu. Mehmet Zeki Celik, "İlk yarıda yakaladığım performans benim icin beklenmedik bir cıkış oldu. Cunku Lille Kulubu, beni yatırım transferi olarak aldı." dedi. "Sezonun ilk yarısı benim icin guzel gecti" Fransa 1'inci Lig ekiplerinden Lille'de ilk sezonunu geciren sağ bek Mehmet Zeki Celik, ligin ilk yarısında gosterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, "İlk yarıda yakaladığım performans benim icin beklenmedik bir cıkış oldu. Cunku Lille beni yatırım bir transfer olarak aldı. İkinci sağ bek olarak gittim. Diğer sağ bek gidince de 1'inci pozisyona gectim. Hoca da bana şans verip bir kac hazırlık macında oynattı. Ona guven verdim. Hem benim icin, hem de takım icin ilk yarı guzel gecti. Şu anda 2'nci sıradayız. Sezon sonunda takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyoruz" acıklamasını yaptı. "Hedefimde bu sezon 10 asist var" Asist yapmanın dışında gol de atmak istediğini aktaran milli futbolcu Celik, "Daha cok asist yapmak istiyorum. Bu sezonki hedefim 10 asist yapmak. Şu anda 4 asistim var ve gol de atmak istiyorum. İnşallah olur" dedi. "Fransa'dan teklif alıp gitmemek yanlış olurdu" Fransa'ya transferi konusunda İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu ve kulupteki arkadaşlarının kendisine cok destek olduğunu ifade eden genc oyuncu, "Spor Toto 1'inci Lig'de oynayan bir takıma Fransa'dan teklif geliyorsa gitmemek buyuk bir yanlış olacaktı. Ecmel Başkan bu konuda bana cok destek oldu. Ayrıca Yalcın Koşukavak hocam, menajerim Erman Akyuz ve yanımdaki ağabeylerim de cok destek verdiler. Avrupa'da oynanan futbol Turkiye'ye gore cok daha iyi. Oradaki gelişimim cok daha iyi olacak diye duşunuyorum. Dil oğrenme acısından da iyi olacaktır. Birden fazla dil oğrenebilirim diye duşundum. Bu yuzden Fransa'yı sectim" diye konuştu. "Fransa'da iyi bir performans gostermek istiyorum" Fransa'ya transfer olmadan once ve devre arasında her hangi bir Turk kulubunden teklif almadığını ve Fransa'da kalıp iyi bir performans gostermek istediğini vurgulayan Celik, "Bana direkt gelen bir teklif olmadı. Bu devre arası da bir transfer teklifi gelmedi. Fransa'ya daha yeni geldim. İyi performans gosterip ilk sezonumu burada tamamlamak istiyorum. Sonrasında takımın durumuna gore sezon sonu tekrar konuşulur" ifadelerini kullandı. "Hoca bana 'Seninle ilgili hedeflerimiz var"' dedi" Lille'e transfer olduğunda teknik direktor Christophe Galtier'in kendisiyle ilgili hedefleri olduğunu dile getiren milli futbolcu, "Fransa'ya ilk gittiğimde benimle konuştuklarında hoca bana 'seni geliştirmek istiyoruz, seninle ilgili hedeflerimiz var' dedi. O anda sadece bunlar konuşuldu, cok da derine inmediler" şeklinde konuştu. "Takım genc olduğu icin herkesle aram cok iyi" Takımın cok genc olduğunu ve herkesin birbirine iyi davrandığını aktaran Zeki Celik, "Takım cok genc olduğu icin herkesle aram iyi. En yaşlısı Jose Fonte, kendisi 35 yaşında. Fonte de herkesle arkadaş ve cevresindekilere iyi davranıyor. Herkesle aram cok iyi, kimseyle sıkıntım yok" dedi. "En iyisi Neymar'dı" Fransa 1'inci Ligi'nde karşılaştığı en iyi oyuncunun Neymar olduğunu ancak kendisinin kimseden forma almak gibi bir huyu olmadığını ifade eden sağ bek oyuncusu, "En iyisi Neymar'dı. O cok zorladı beni. Neymar'a karşı oynamak cok guzeldi. Dunyanın en iyi futbolcularından biri. Farklı bir yetenek olduğunu sahada hissedebiliyordum. Kimseden forma istemek gibi huylarım olmadı" diye konuştu. "Paris Saint-Germain, ligin değerini yukseltiyor" Fransa Ligi ekiplerinden Paris Saint-Germain'in ligin değerini cok artırdığına inanan Celik, "Paris Saint-Germain, Fransa Ligi'nin değerini yukseltiyor. Onların asıl hedefi Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Ligde zaten ondeler. Kısacası Fransa Ligi'nin kalitesini yukseltiyorlar diyebilirim" diye konuştu. "Turk taraftarların ilgisi cok fazla" Lille maclarına gelen Turk taraftarların kendisine destek verdiklerini ve hatta mac sonunda yemeğe davet ettiklerini ifade eden Mehmet Zeki, "Lille'in bir bolgesinde cok fazla Turk yaşıyor. Lille'e yarım saat uzaklıkta Gent var, orada da Turkler yaşıyor. Maca gelip beni destekliyorlar. Bazen Turk Bayrağı acıyorlar. Mactan sonra beni yemeğe davet ettikleri de oldu. Bazen de katılıyorum" dedi. "Genc oyuncuların ortaya cıkması gerekiyor" İlk başlarda Avrupa'ya transfer olmak konusunda cekinceleri olduğunu ancak bunun kolay aşılacağını ve genc oyuncuların Avrupa'ya gidip denemesi gerektiğini aktaran milli oyuncu, şunları soyledi; "Genc oyuncuların kendilerini gosterip ortaya cıkmaları lazım. Ben de ilk başlarda Avrupa'ya transfer olma konusunda korktum ve cekindim. Bence herkesin gidip denemesi lazım kendi gelişimleri acısından. Tabii ki şu an hepsi Avrupa'da oynayabilir. Ertuğrul var, Merih var, Bursaspor'dan Muhammet var." "Cok genc olduğumuz icin biraz zamana ihtiyacımız var" Milli takımın cok genc olduğunu ve tecrube kazanmaları icin zamana ihtiyacları olduğunu vurgulayan Celik, "Takımımız şu anda genc olduğu icin biraz zamana ihtiyacımız var. Cunku cok az idman yapıyoruz. Bu yuzden herkes birbirine uyum sağlayamıyor. İleride cok daha iyi olacak cunku kaliteli isimler geliyor. Super Lig'de de goruyoruz zaten" ifadelerini kullandı. "Turkiye'de Gokhan Gonul, Avrupa'dan Dani Alves" Turkiye'de Beşiktaşlı futbolcu Gokhan Gonul'u kendisine ornek alıp takip ettiğini belirten Celik, "Turkiye'de eskiden Gokhan Gonul'u ornek alırdım. Surekli maclarını izlerdim. Dani Alves'i cok takip ederdim. Piszczek'i ve bir de Kyle Walker'ı izlerdim" dedi. "Başakşehir bu sezon ligi kazanabilir" Super Lig'deki şampiyonluk yarışına da değinen Celik, "Şu anda Başakşehir lider gidiyor. Oturmuş kadrosuyla bu sene ligi alabilirler gibi gozukuyor" diye konuştu. "Gruptan cıkabileceğimize inanıyorum" Milli takım olarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlandıklarını ve grupta cok ciddi rakiplerinin olmasına rağmen turnuvaya katılabileceklerini dile getiren Celik, "2020 olabilir. Şu anda onumuzde o var. Grubumuzda onemli rakipler bulunuyor ama cıkabileceğimize inanıyorum. Sadece biraz daha fazla performans gostermemiz gerekiyor" diyerek roportajı tamamladı. Kaynak: DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mehmet Zeki Celik: Sezonun ilk yarısı benim icin guzel gecti