Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, eski Real Madrid'li Cristiano Ronaldo ile arasındaki rekabet hakkında konuştu. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ile olan rekabetini "sağlıklı" olarak nitelendirdi ve taraftarlar icin iyi olduğunu soyledi. Arjantinli ve Portekizli oyuncular arasındaki rekabet, 2009 yılında Ronaldo'nun Real Madrid'e katılmasıyla boyut değiştirmiş, La Liga'da beraber oynadıkları donemde İspanya ve dunya futbolunda baskın gucler olmuşlardı. Cristiano Ronaldo, Real Madrid'de oynadığı donem boyunca 2 La Liga ve 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşarken, bu sırada Lionel Messi ise 6 tanesi Ronaldo'nun olduğu donem olmak uzere 9 La Liga ve 4 Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdı. Barcelonalı yıldız, Marca'ya verdiği demecte yaşadıkları rekabetin futbol ve taraftarlar icin oldukca pozitif olduğunu belirtti: "Cristiano ile olan rekabetim sağlıklı ve taraftarlar icin iyiydi." Messi ve Ronaldo, Ballon d'Or odulunu beş defa kazanarak 2008 ve 2017 yılları arasında odulleri domine ettiler. Bu dominasyon 2018 Ballon d'Or'unu Luka Modric'in kazanmasıyla kırıldı. Ballon d'Or yarışını 5. sırada bitiren Arjantinli, "Adayları gorduğumde yarışın icinde olmadığımı biliyordum." diye konuştu. Goal
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Messi: Ballon d'Or yarışı icinde olmadığımı biliyordum