Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktoru Ante Cacic, EURO 2016 D Grubu'nda 1-0 kazandıkları Turkiye macında cok iyi bir performans gosterdiklerini soyledi. Paris'teki Parc des Princes'te yapılan macın ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamada bulunan Cacic, "Cok zor bir mac bekliyordum. Gercekten sıkı oynadık. Golden sonra agresif oynadık, topa sahip olduk, daha cok gol atabilirdik. Takımımın performansı gercekten cok iyiydi. İlk macı kazanmak, oz guven elde etmek icin cok onemlidir." diye konuştu. Cacic, macta iki toplarının direkten donduğunu belirterek, "Onemli olan ilk golu bulabilmekti. Bir golden fazlasını atmak kolay değil ama atabilirdik. İki defa direğe takıldık. Presic ve Brozovic cok iyi fırsatlar yakaladı. Genel performansımız iyiydi ve en azından bir gol daha atmayı hak etmiştik." ifadelerini kullandı. "Modric, hakkında konuşulmayı hak ediyor" Ante Cacic, Turkiye karşısında galibiyeti getiren golun sahibi Luka Modric'in takımın lideri olduğunu soyledi. Karşılaşmadaki tek golu atarak macın adamı secilen Luka Modric ile ilgili Hırvat teknik adam, "Modric, kendisi hakkında konuşulmasını hak ediyor. En iyi maclarından birini oynadı. Gercekten iyi bir oyun ortaya koydu. Liderimizdi. Gercekten buyuleyici bir gol attı. Modric'in yuksek formuna ve agresif yapısına butun takımın ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu. Mac skorunun 1-0 olduğu hatırlatılarak, "Son dakikalarda 2008'deki gibi bir geri donuş beklediniz mi?" şeklindeki soru uzerine Cacic, "Korkmadım ve endişelenmedim. Bu maca cok iyi hazırlandık. Oyuncularıma guveniyorum. Sıkı calışıyorlar ve bugun bunu gosterdiler. Mac da beklediğim gibi gecti. Oyun bizim kontrolumuzdeydi. Hicbir şekilde panik yapmadık." şeklinde konuştu. Mucadelede başından sakatlanan ve kafasında bircok kez kanama meydana gelen Vedran Corluka'nın bir savaşcı olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, "Corluka'nın kafasına dikiş atıldı. Surekli yuksek toplara cıktı ve kanama devam etti. Her kafa topundan sonra giderek kotuleşti ama o bir savaşcı. Kendisini tebrik ediyorum. Cıkmak istemedi ve sonuna kadar kaldı." acıklamasında bulundu. "Henuz grup aşamasını gectiğimizi duşunmuyorum" Ante Cacic, gruba uc puanla başlamalarına rağmen henuz tur atlamadıklarını soyledi. Oyuncularını rehavete kapılmamaları icin uyardığını anlatan Cacic, "Henuz grup aşamasını gectiğimizi duşunmuyorum. Oyuncularıma bunu soyledim. Cek Cumhuriyeti, Turkiye'den daha cok endişelendiriyor. Bir sonraki macımıza odaklanmalıyız. Butun takımın odaklanması gerekiyor. Geride kalan macları unutmamız lazım. Birkac gun zamanımız var. Butun takımlar hala turnuvanın icinde ama olumlu sonuclar almayı umuyoruz." diye konuştu. Cacic, en buyuk hedeflerinin iyi oynamak olduğunu vurgulayarak, "Cek Cumhuriyeti ve İspanya'ya karşı butun enerjimizi vereceğiz. Bugunku macta bile nelerin yanlış olduğunu analiz edeceğiz." diyerek sozlerini tamamladı. EURO SPORT