İspanya'nın TVE televizyonu yorumcusu Albert Font Oliveras, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu macında Hırvatistan'a 1-0 yenilmesinin, ilk macla ilgili galibiyet baskısından kaynaklandığını soyledi. Paris'teki Eyfel Kulesi Taraftar Bolgesi'nde AA muhabirine konuşan İspanyol yorumcu Oliveras, Turkiye'nin yenilmesine rağmen gruptaki durumunun henuz belli olmadığını belirterek, "Hırvatistan grupta onemli bir avantaj elde etti. Turkiye icin henuz bir şey soylemek zor. Fatih Terim’in ekibinin kaybetmesinin onemli sebeplerden birinin uzerindeki galibiyet baskısı olduğunu duşunuyorum. Grupta iki mac daha var. Yarın İspanya’nın Cek Cumhuriyeti ile oynayacağı mac Turkiye’nin gruptan cıkıp cıkamayacağıyla ilgili bir fikir verebilir." diye konuştu. A Milli Takım'da Arda'nın beklenen performansı gosteremediğini soyleyen Oliveras, "Arda’nın bugunku oyunundan farklı oynadığı takdirde başarılı olacağını duşunuyorum. İlk maclar her zaman zordur. Arda’nın oyununda ilk macın getirmiş olduğu baskıyı hissettim. Turkiye icin kilit bir oyuncu. İspanya’nın şampiyonadaki kilit oyuncusu ise bence bu sene cok iyi bir sezon geciren Andres Iniesta." ifadelerini kullandı. Turkiye'nin 17 Haziran'da İspanya ile karşı karşıya geleceği macla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Oliveras, "İki ekip icin de zorlu bir mac olacak. İspanya bu kez peş peşe 3. kez Avrupa şampiyonu olmak icin mucadele edecek. Turkiye macı da İspanya acısından fikir vermesi adına onemli ama diğer maclardaki performansı izleyip goreceğiz." şeklinde goruş belirtti. Gunluk Gazeteler __________________